ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΑΚΡΙΤΙΚΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ

,

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία συμμετείχαν στον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας 2023 με μια εξαιρετικά επιτυχημένη αποστολή στο ακριτικό Καστελόριζο.

Οι Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές-Πρωταθλήτριές μας, αμέσως μετά την αποβίβασή τους από το πλοίο, λίγα μέτρα από την πρύμνη του, έτυχαν θερμής υποδοχής από μαθητές και ανθρώπους του Νησιού, με συνθήματα και χαρούμενες φωνές, γεμίζοντάς μας με ενθουσιασμό αλλά και περηφάνεια, κάτι που ήταν έντονο σε όλη τη διάρκεια της παραμονής μας.

Η επαφή μας με τα παιδιά, οι αθλητικές δράσεις, η παρουσίαση του προγράμματος των Ολυμπιακών Αξιών έγιναν, γρήγορα, θέμα συζήτησης από ντόπιους αλλά και τουρίστες. Η Μεγίστη έγινε για λίγο ένα μικρό “Ολυμπιακό Στάδιο” όπου τα παιδιά έμαθαν από τους Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές-Πρωταθλήτριές μας τα μυστικά των αθλημάτων τους αλλά και τη χαρά που προσφέρουν σε όσους ασχολούνται με αυτά.

Η φετινή Ολυμπιακή Ημέρα ήταν αφιερωμένη στη σωματική άσκηση μέσα από το σύνθημα Lets’Move! Έτσι λοιπόν, μικροί και μεγάλοι έστειλαν το δικό τους μήνυμα για δραστηριοποίηση ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να αφιερώσουν καθημερινά λίγο από το χρόνο τους στη σωματική δραστηριότητα και να νιώσουν το ψυχικό και σωματικό όφελος ενός ενεργού τρόπου ζωής

Οι Αθλήτριες και οι Αθλητές μας, που έζησαν μαγικές στιγμές μαζί με τα…Καστελλοριζοπουλάκια, ήταν:

  • Ο Βίκτωρας Μήτρου| Ασημένιο μετάλλιο άρσης βαρών – Σίδνεϋ 2000
  • Ο Νίκος Σκιαθίτης | Χάλκινο μετάλλιο κωπηλασίας – Αθήνα 2004
  • Ο Γιάννης Τσίλης | 4η θέση κωπηλασίας – Λονδίνο 2012
  • Ο Άγγελος Λεμάνης | Παγκόσμιος πρωταθλητής ιστιοπλοΐας 2006
  • Η Άννα Χαραλαμπίδου | Πρωταθλήτρια υδατοσφαίρισης
  • Η Ντενίζ Παναγοπούλου | Πρωταθλήτρια τένις

Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο Νησί, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ολυμπιακής Ημέρας 2023, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Μεγίστης-Καστελόριζου, πραγματοποιήθηκε η 2η διοργάνωση Rock Solid trail running. Σε αυτή τη διοργάνωση συμμετείχε ο Ολυμπιονίκης κωπηλασίας Γιάννης Τσίλης, ως δρομέας, αλλά και ο Ολυμπιονίκης κωπηλασίας Νίκος Σκιαθίτης και η Πρωταθλήτρια υδατοσφαίρισης Άννα Χαραλαμπίδου, ως εθελοντές-υποστηρικτές της διοργάνωσης. “Οργώνοντας” το Νησί μάς έδωσαν μια γεύση από τις ομορφιές του στις φωτογραφίες που παρατίθενται.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα τον αντιδήμαρχο Στρατή Αμύγδαλο και την δημοτική σύμβουλο Μαργαρίτα Κανή για το ζεστό καλωσόρισμά τους, την αξεπέραστη φιλοξενία τους αλλά και για τις διευκολύνσεις που μας παρείχαν για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας.

Ιδιαίτερη μνεία στον Βασίλη Κανακάρη, ακούραστο γυμναστή του Νησιού, διοργανωτή του Rock Solid trail running, που ήταν πάντα παρών εκεί όπου οι ανάγκες του Προγράμματός μας τον ήθελαν.

Αφήσαμε πίσω μας το Καστελόριζο με την υπόσχεση ότι θα ξαναέρθουμε για να γνωρίσουν τα παιδιά κι άλλα αθλήματα!

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ