Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ευ Αγωνίζεσθαι» φιλοξενείται στο Στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στις 14.05.2014.

May 12, 2014

Την Τετάρτη 14 Μαΐου 2014 στις 9 πμ., το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ευ Αγωνίζεσθαι» τηςΕθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α.), το οποίο ταξιδεύει με μεγάλη επιτυχία ανά την Ελλάδα, επιστρέφει στην Αθήνα και κάνει στάση στο Στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», για να υποδεχτεί χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες, που θα καταφθάσουν συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους.

Πρόκειται για μία εναλλακτική μορφή εκπαίδευσης των Ολυμπιακών αξιών, πλαισιωμένη από μία σειρά ειδικών προγραμμάτων, που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα. Το κάθε πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο άξονες, τον αγωνιστικό και τον εκπαιδευτικό, αυτή τη φορά με τη συμμετοχή δέκα Ολυμπιακών αθλημάτων, όπως είναι το ποδόσφαιρο, η ξιφασκία, η τοξοβολία, το τραμπολίνο, η ρυθμική γυμναστική, η χειροσφαίριση, η άρση βαρών, το ταεκβοντό, ο στίβος και η υδατοσφαίριση (θεωρία).

Στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα θα λάβουν μέρος Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιοι πρωταθλητές, Ομοσπονδιακοί προπονητές και Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, οι οποίοι θα συμβάλλουν στην άριστη εκτέλεσή του.

Για ακόμη μία φορά η επίσημη μασκότ της ΕΘΝ.Ο.Α., ο σοφός Ακάδημος, θα είναι παρόν, ντυμένος στα 5 χρώματα των Ολυμπιακών κύκλων και κρατώντας ψηλά την Ολυμπιακή φλόγα θα φωνάξει μαζί με τα παιδιά το σύνθημα της Ακαδημίας, «Πάμε Ψηλά!».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ευ Αγωνίζεσθαι» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

 

Πάμε Ψηλά!

Γραφείο Τύπου ΕΘΝ.Ο.Α.

————————————

12 Μαΐου 2014