Υπογραφήμνημονίουσυνεργασίαςμετο Beijing Institute for International Olympic Studies (BIIOS)

,

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, στη Ρώμη, η ΕΘΝΟΑ υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το Beijing Institute for International Olympic Studies (BIIOS), ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της Κίνας, σε συνεργασία με την Ιταλική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΑΟΝΙ).

Την υπογραφή του μνημονίου τίμησαν με την παρουσία τους ο εκτελεστικός Διευθυντής του International Fair Play Committee κ. Gabor Deregan, ο Γενικός Γραμματέας του European Fair Play Movement, κ. Ιωάννης Ψιλόπουλος (on line), ο Πρόεδρος του Fair Play Comitato Nazionale Italiano κ. Ruggero Alcanterini, ο Πρόεδρος της ΕΘΝΟΑ κ. Γιώργος Αλικάκος (on line) και η Δ/ντρια της Scuola Dello Sport κα Rossana Ciuffetti.

Παρόντες ήταν ο κ. HE Ming, Party Secretary, ο κ. ZUO Wei, Director of the Department of Cooperation and Exchange, ο κ. ZHANG Fan, Director of Human Resource, η κα LI Tingting, Director of the Department of Development and Planning, ο καθ. κοινωνιολογίας Prof. Gennaro Testa, International Projects and Initiatives Ambassador της Ιταλικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΑΟΝΙ), δημιουργός του «International Fair Play Passport» και η Δ/ντρια της ΕΘΝΟΑ κα Ντενίζ Παναγοπούλου.

O κ. HE Ming, Party Secretary του BIIOS, μίλησε για τις δράσεις και τις δραστηριότητες του Πανεπιστημίου δηλώνοντας ιδιαίτερα ικανοποιημένος γι αυτή τη μακροπρόθεσμη συνεργασία, η οποία στηρίζεται σε ένα κοινό στρατηγικό όραμα για την προώθηση των Ολυμπιακών ιδεωδών και των Ολυμπιακών αξιών, στοχεύοντας στην παγκόσμια προώθηση του «Ευ αγωνίζεσθαι».

Ο Πρόεδρος της Ιταλικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΑΟΝΙ) κ. Mauro Checcoli, OLY δήλωσε την ικανοποίηση του γι αυτή τη σπουδαία συνεργασία και ο Πρόεδρος της ΕΘΝΟΑ κ. Γιώργος Αλικάκος τόνισε τη σπουδαιότητα της συνεργασίας μεταξύ όλων των φορέων και τη μεγάλη του χαρά που το «International Fair Play Passport», μέσα από αυτό το μνημόνιο συναντίληψης, ταξιδεύει στην Κίνα.

Η αξιοποίηση του «International Fair Play Passport», αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο για την συνύπαρξη και συνεργασία λαών με διαφορετικές κουλτούρες.

Οι Ολυμπιακές Αξίες, με όχημα το «International Fair Play Passport», ταξιδεύουν χωρίς σύνορα επηρεάζοντας θετικά όλη την κοινωνία.

‘Όλοι οι συνεργαζόμενοι φορείς, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία, τις έρευνες και τα εκπαιδευτικά προγράμματά τους θα συμβάλλουν για την καλύτερη δυνατόν μεταλαμπάδευση του Ολυμπιακού Ιδεώδους στη νεολαία των χωρών τους.

Ο κ. Gabor Deregan, εκτελεστικός Διευθυντής του International Fair Play Committee, δήλωσε ότι θα είναι πολύ χαρούμενος στο προσεχές διάστημα να συνεργαστούν όλοι μαζί στενά, τόσο με το Πανεπιστήμιο της Κίνας, όσο και με τους Έλληνες και Ιταλούς εταίρους, για να καταφέρουμε να απογειώσουμε την αξία του Fair Play, στον ουρανό, όλοι μαζί!

Ο κ. Ιωάννης Ψιλόπουλος, Γενικός Γραμματέας του European Fair Play Movement, σημείωσε ότι το μνημόνιο αυτό αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για την προώθηση των Ολυμπιακών Αξιών μέσω της ακαδημαϊκής συνεργασίας και της ανταλλαγής εκπαιδευτικών πόρων.

Το Fair Play ως βασικός παράγοντας των Ολυμπιακών Αξιών είναι βασικό ζήτημα αυτής της συμφωνίας και το «International Fair Play Passport», μπορεί να αποτελέσει υποστηρικτικό εργαλείο, καθώς χρησιμεύει ως αγγελιοφόρος για τη σημασία της ηθικής και της ακεραιότητας τόσο στον αθλητισμό όσο και σε ολόκληρη την κοινωνία.

Το European Fair Play Movement, θα βοηθήσει στην εκπλήρωση των στόχων του παρόντος Μνημονίου στο βαθμό που επιτρέπεται από το Καταστατικό του.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ