Βραβεύσεις ΕΟΕ – ΕΘΝΟΑ – Καλλιτεχνικές δημιουργίες 4ης Ολυμπιακής εβδομάδας και τo ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στη Γαλλία

,

Σε ένα γεμάτο, από προσκεκλημένους κάθε ηλικίας, αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και με την παρουσία μελών της Ολομέλειας της ΕΟΕ, της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, αλλά και των χορηγών μας, αθλητικών φορέων, σχολείων, Ολυμπιονικών και πρωταθλητών, πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις μικρών και νέων καλλιτεχνών που έλαβαν μέρος σε διαγωνισμούς και δραστηριότητες της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Η εκδήλωση άνοιξε με βιντεοπαρουσίαση του τριήμερου εκπαιδευτικού ταξιδιού δεκατεσσάρων (13) σχολείων από Ελλάδα και Κύπρο, και δύο (2) και δύο από την Ομογένεια, ένα από την Ευρώπη και ένα από την Αφρική στο πλαίσιο της 4ης Ολυμπιακής Εβδομάδας, στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και έδρας της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.
Ο Πρόεδρος της ΕΘΝΟΑ κ. Γιώργος Αλικάκος μίλησε με ενθουσιασμό για το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Εβδομάδας που φέτος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο συμμετοχών, αλλά και για τα υπόλοιπα προγράμματα που αγκαλιάζουν την νεολαία στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και υπογράμμισε ότι τα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΕΟΕ- ΕΘΝΟΑ δημιουργούνται για να υποστηρίζουν με τον καλύτερο τρόπο την Ολυμπιακή Παιδεία.

Στην επιτυχία της τριήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής συνέβαλαν οι συνεργάτες μας, Ολυμπιονίκες Βίκτωρας Μήτρου, Γιώργος Τζελίλης, Γιώργιος Χαλκίδης, Νίκος Σκιαθίτης, Γιάννης Τσίλης, Στέγιος Παπαχρήστος, Ελευθερία Φτούλη οι διακεκριμένοι παγκόσμιοι & πανευρωπαϊκοί πρωταθλητές, Άγγελος Λεμάνης, Άννα Χαραλαμπίδου, Χριστίνα Καλτσά, Χριστίνα Ζαχαριάδου και ο Λευτέρης Κοβάνης, που στηρίζουν τις δράσεις και τα προγράμματα της ΕΘΝΟΑ και τον Σπύρο Αυγουστή και τη Ντενίζ Παναγοπούλου για τη σημαντική προσφορά τους σε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΕΘΝΟΑ . Στην συνέχεια, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως την ιατρό κα Πέλα Πετράκη Καββαδία, για την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση για τη συμβολή της άσκησης στη βελτίωση της υγείας μας.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Μανώλης Κολυμπάδης, αφού εξέφρασε τη χαρά του βλέποντας το βίντεο από το τριήμερο εκπαιδευτικό ταξίδι των σχολείων στην Αρχαία Ολυμπία, μίλησε με θερμά λόγια για τα προγράμματα των ΕΟΕ-ΕΘΝΟΑ που δίνουν την ευκαιρία στη νεολαία μας να έρχονται κοντά στον αθλητισμό, να ενστερνίζονται τις Ολυμπιακές αξίες και να τις αξιοποιούν στην καθημερινότητά τους προς όφελος της κοινωνίας. Οι εμπειρίες που αποκτούν μέσα από αυτά όπως τόνισε, είναι πολλαπλές: αθλητικές, πολιτιστικές αλλά και περιβαλλοντικές.

Ο Πρόεδρος της ΔΟΑ κ. Ισίδωρος Κούβελος τόνισε ότι είναι χαρά και τιμή του που βρίσκεται στην εκδήλωση και επεσήμανε ότι χωρίς παιδεία και αθλητισμό δεν υπάρχει μέλλον.

Επίσης συνεχάρη τον Πρόεδρο της ΕΘΝΟΑ που από το 2017 και μετά η ΕΘΝΟΑ απογειώθηκε έφτασε κοντά στα Σχολεία, κοντά σε αυτούς που χρειάζεται να εκπαιδεύσει.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επιτυχημένη συνεργασία της ΕΘΝΟΑ με τη ΔΟΑ για το πρόγραμμα «Βιώνω τις Ολυμπιακές αξίες» που πραγματοποιείται για τα Γυμνάσια της χώρας μας στην Αρχαία Ολυμπία όπου η ΔΟΑ παρέχει τις εγκαταστάσεις και η ΕΘΝΟΑ υλοποιεί εξ ολοκλήρου το εκπαιδευτικό έργο. Τέλος, ευχαρίστησε το Υπουργείο Εξωτερικών και τον κ. Χάρη Καββαδία για την προσφορά τους στην Ομογένεια.

Στην εκδήλωση των καλλιτεχνικών βραβεύσεων στο πλαίσιο της 4ης Ολυμπιακής εβδομάδας, τιμήθηκαν ο κ. Χάρης Καββαδίας, και η εταιρεία Allianz με τους εκπροσώπους της κα Ίβα Μαρίνη και κ. Ευάγγελο Τιτόπουλο.

Ο Πρόεδρος της ΕΘΝΟΑ, κ. Γιώργος Αλικάκος ευχαρίστησε τον κ. Χάρη Καββαδία CEO της εταιρείας Megaplast ο οποίος στήριξε το πρόγραμμα υποστηρίζοντας τη συμμετοχή στην Ολυμπιακή εβδομάδα των Ελλήνων μαθητών, 8 παιδιών και 2 συνοδών εκπαιδευτικών από το Δημοτικό Σχολείο Λουμπούμπασι της Λ. Δ. Κογκό, σχολείο στο οποίο φοίτησε και ο ίδιος, καλύπτοντας όλα τα έξοδα του ταξιδιού τους από την Αφρική στην Ελλάδα και την εταιρεία Allianz που για άλλη μία χρονιά φρόντισε την ασφαλιστική κάλυψη όλων των συμμετεχόντων στην τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή.

Από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και έκαναν απονομές, ο ΓΓ της ΕΟΕ κ. Μανώλης Κολυμπάδης, ο Πρόεδρος της ΕΘΝΟΑ κ. Γιώργος Αλικάκος, ο Πρόεδρος της ΔΟΑ κ. Ισίδωρος Κούβελος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μάρκετινγκ της ΕΟΕ κ. Νίκος Ιατρού και μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ, ο κ. Μιχάλης Φυσεντζίδης, ο κ. Θανάσης Παπαγεωργίου, ο κ. Κωστής Λιαρομμάτης, ο κ. Θωμάς Τόκας, ο κ. Φώτης Καυμενάκης και μέλη τα μέλη του ΔΣ της ΕΘΝΟΑ, η Πρόεδρος του ΣΕΟ και Ολυμπιονίκης της Πάλης κα Βούλα Ζυγούρη, η κα Ξένια Αργειτάκη, Επίκουρος καθηγήτρια ΣΕΦΑΑ, ΕΚΠΑ Αθήνας καθώς και η Εκπαιδευτική Ακόλουθος της Γαλλικής Πρεσβείας της Ελλάδος κα Veronique Bruez και η συνεργάτης της κα Ysabelle Mabire, ο παραολυμπιονίκης Κολύμβησης κ. Γιάννης Κωστάκης και ο Δ/ντης του Γαλλικού Ινστιτούτου IDEF κ. Στέλιος Αμαργιαννάκης.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι βραβεύσεις των μικρών μας καλλιτεχνών για την 4η Ολυμπιακή εβδομάδα, αλλά και για τον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων “Παρίσι 2024”, όπου η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή-ΕΟΕ, η Γαλλική Πρεσβεία της Ελλάδος, η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία-ΕΘΝΟΑ και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, προσκάλεσαν τα Σχολεία όλων των βαθμίδων της χώρας, να συμμετάσχουν στο «Ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στη Γαλλία» δημιουργώντας έργα που έχουν σχέση με μία από Γαλλικές πόλεις από όπου θα περάσει η Ολυμπιακή φλόγα κατά τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας “Παρίσι 2024”.

Έτσι, μέσω της έρευνας, των γνώσεων αλλά και των εμπειριών τους, να προσεγγίσουν τους θησαυρούς (ιστορικά, πολιτιστικά, περιβαλλοντικά κ.λπ. στοιχεία) της πόλης που θα επιλέξουν και να δημιουργήσουν ένα έργο το οποίο μπορεί να είναι μία εικαστική δημιουργία (ζωγραφική, κολλάζ φωτογραφιών) μια τρισδιάστατη κατασκευή ή ένα μικρό βίντεο σκυταλοδρομίας.

Τα παιδιά, δημοτικών και γυμνασίων, από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια, μας έδωσαν τη χαρά να απολαύσουμε τις εικαστικές τους δημιουργίες που περιείχαν και αθλητικά, περιβαλλοντικά αλλά και κοινωνικά μηνύματα και κυριολεκτικά μας ενθουσίασαν!

Το βραβείο, της χορογραφίας με την πολυπληθέστερη ομάδα κέρδισε το 87ο Δημοτικό Σχολείο Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Το βραβείο ήταν ένας δια δραστικός πίνακας και δίπλωμα και αναμνηστικό δωράκι

Το βραβείο, της χορογραφίας με την καλύτερη σκηνική παρουσία κέρδισε το 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης

Το βραβείο είναι ένα λάπ τοπ για το Σχολείο και δίπλωμα και αναμνηστικό δωράκι

Το ίδιο βραβείο για τα Δημοτικά Σχολεία, κέρδισε το Δημοτικό Σχολείο Αδάμαντα

Το βραβείο για τη χορογραφία με τα καλύτερα μηνύματα, κέρδισε το 2ο Δημ. Σχ. Αίγινας

Το βραβείο με το καλύτερο μήνυμα για το Γυμνάσιο, κέρδισε το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και κατάρτισης Παμμακάριστου

Εκτός από τη χορογραφία, τα παιδιά πραγματοποίησαν ένα εικαστικό ταξίδι «το Χρωματιστό Πινέλο στο Δρόμο για το Παρίσι» που επιμελήθηκε η εξαιρετική εικαστικός κ. Ιωάννα Τσαχτσιρλή και δημιούργησαν με το πινέλο τους μια ξεχωριστή αφίσα για το «Παρίσι 2024» στέλνοντας μέσω της ζωγραφικής τους έμπνευσης ένα δυνατό παγκόσμιο μήνυμα για την Ειρήνη στον κόσμο.

Το βραβείο που είναι ένα δίπλωμα και αναμνηστικό δώρο κέρδισαν τα Σχολεία:

 • 16 Δημοτικό Σχολείο Δράμας, η μαθήτρια Αφροδίτη Μέλλου
 • 141ο Δημ. Σχ. Αθηνών με τους μαθητές Αλέξανδρο Ασβεστά και Αχιλλέα Αγραφιώτη
 • 26ο Δημ. Σχ. Αγίου Μηνά Θυμιανών Χίου, η μαθήτρια Μαρκέλλα Βαμβακά
 • Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου Λεχαινών, η Ηλιάνα -Μαρία Μητσοπούλου
 • 1ο Αρτέμιδος Ανω Λεχωνιών Βόλου, η μαθήτρια Μαριαλένα Ρακοπούλου
 • 2ο Δημ. Σχ. Λιμένα Χερσονήσου, η μαθήτρια Καλλιόπη Ασσαργιωτάκη
 • Δημοτικό Σχ. Στιμάγκας Κορινθίας, Σιντρορέλα Τζονότσα
 • Γυμνάσιο Νέων Επιβατών, Αλέξανδρος Τζαλιάδης
 • ΕΕΕΕΚ Παμμακάριστος Ν. Μάκρης

Στην κατασκευή των μεταλλίων, οι μαθητές δημιούργησαν το δικό τους μετάλλιο ζωγραφίζοντας στη μία πλευρά τον/την αγαπημένο τους αθλητή η αθλήτρια και στην άλλη πλευρά έγραψαν την Ολυμπιακή αξία που πιστεύουν ότι εκφράζει.

Το βραβείο ήταν δίπλωμα και αναμνηστικό δώρο

 • Δημοτικό Σχ. Νικήσιανης Καβάλας, Χαραλαμπία Κοντάνη
 • Ολοήμερο ΔΣ Πολυδενδρίου Αττικής, Αγγούμη
 • Δημ. ΣΧ. Θυμιανών Χίου, η Μαρκέλλα Βαμβακά
 • Γυμνάσιο Αντίκυρας, Μαρία Λαζαράκη
 • 2ο Δημ. Σχ. Παναιτωλίου Αιτωλοακαρνανίας , Γιώργος Κωστής
 • Δημ. Σχ. Τσοτυλίου Κοζάνης, Παύλος Τζάνας
 • 1ο Δημ. Σχ. Καλαμπάκας, Αικατερίνη Πετράνη
 • Δημ. Σχ. Νάουσας Πάρου, Αλεσία Αλουσάι
 • Δημ. Σχ. Στίμαγκα Κορινθίας, Χρήστος Κουλουμπιώτης

Στο πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι Olympics sticker book, γνωρίστε τις Ολυμπιακές αξίες και τους Έλληνες Ολυμπιονίκες, βραβεύτηκαν τα Σχολεία που ολοκλήρωσαν αυτό το διαδραστικό παιχνίδι.

 • 6ο Δημ. Σχολείο Ιλίου, Κων/νος Κόκκινος, Γιώργος, Λούκος, Γιώργος Μαγκονάκης, Ευστάθιος Μανιάς και Χαράλαμπος Τόπαλης
 • Δημ. Σχ. Παμφίλων Λέσβου, Ιωάννα Στεφανή, Μαρίνα Ζαλούμη, και Σωτήρης Μαρινάτος
 • 12ο Δημ. Σχ. Βέροιας, η Αντωνία
 • Δημ. Σχ. Στιμάγκας Κορινθίας, Λεονέλα Σκούρα και Λορίτα Σούτα

Βραβεύσεις διαγωνισμόυ «Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στη Γαλλία»

Για τη ζωγραφική

 • To 1ο βραβείο απονεμήθηκε στο 2ο Δημ. Σχ. Αιγίου για την πόλη Lille
 • To 2ο βραβείο απονεμήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων για την πόλη της Μασσαλίας
 • Το 3ο βραβείο απονεμήθηκε στο 5ο Γυμνάσιο Άρτας για την πόλη Metz

Για την τρισδιάστατη κατασκευή

 • To 1ο βραβείο απονεμήθηκε στο 3ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης για την πόλη Avignon
 • To 2ο βραβείο απονεμήθηκε στο 1ο Δημοτικό Μύρινας Λήμνου για την πόλη Fort de France
 • Το 3ο βραβείο απονεμήθηκε στο Γυμνάσιο Κρεστένων για την πόλη Reims

Για το βίντεο της σκυταλοδρομίας βραβεύτηκαν τα Σχολεία

 • 17ο Δημοτικό σχολείο Λάρισας
 • Ιδιωτικό Δημοτικό Μυκόνου “ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑ”
 • 21ο Δημοτικό σχολείο Λάρισας
 • Γυμνάσιο Αναρράχης-Εμπορίου
 • 45ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας
 • 1o Δημοτικό Σχολείο Ζευγολατιού
 • 21ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας
 • Δημοτικό Σχολείο Πασίου
 • 18ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου
 • 15ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών
 • 2ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας
 • 1o Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
 • Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων

Έπαινοι δόθηκαν επίσης στα Σχολεία

 • 3ο Δημ. Σχ. Καρπενησίου
 • ΕΕΕΕΚ Βέροιας
 • Λεόντειος Σχολή Αθηνών

Ευχαριστούμε για άλλη μία φορά τα σχολεία που έλαβαν μέρος στην 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα αλλά και στο ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στη Γαλλία

Το ραντεβού δόθηκε για την επόμενη χρονιά στην 5η Ολυμπιακή εβδομάδα!

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ