Βιώνω τις Ολυμπιακές Αξίες 2024

,

Τα Γυμνάσια Θουρίου Μεσσηνίας, Πύλου Μεσσηνίας, 4ο Κορίνθου Κορινθίας και Αρχαίας Ολυμπίας, συμμετείχαν   στο πρόγραμμα ” Βιώνω τις Ολυμπιακές Αξίες” στην Αρχαία Ολυμπία από τις 21 έως και τις 26 Μαίου 2024.

Οι Ολυμπιονίκες της άρσης βαρών, Γιώργος Τζελίλης και της κωπηλασίας Νίκος Σκιαθίτης και οι παγκόσμια πρωταθλήτρια της άρσης βαρών Μαρία Χριστοφορίδη αφού παρουσίασαν τα άθλημά τους, είχαν μια εξαιρετικά πολυεπίπεδη συνομιλία με τους μαθητές και τις μαθήτριες “περνώντας” σημαντικά μηνύματα τόσο για τον αθλητισμό όσο και για τη ζωή τους.

Στις τρεις ημέρες που ακολούθησαν, οι μαθητές και μαθήτριες μέσα από αθλητικές δραστηριότητες και διαδραστικά εργαστήρια, βίωσαν τις αρχές του Ολυμπισμού που αποτελούν τα δομικά εκείνα στοιχεία τα οποία βελτιώνουν τις σχέσεις των ανθρώπων ιδιαίτερα στις μέρες μας. Στο πλαίσιο του Προγράμματος οι μαθητές και οι μαθήτριες μαζί με τους/τις εκπαιδευτικούς-συνοδούς τους επισκέφθηκαν τον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Τέλος, ξεναγήθηκαν στο Ιστορικό Αρχείο των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004.

Το πρόγραμμα “Βιώνω τις Ολυμπιακές Αξίες”, γίνεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Αθλητισμού, τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ