Το άσβεστο Φως της Ολυμπιακής Φλόγας 2004-2024

,

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός «ΤΕΤΤΙΞ», ο ΙΝ Αγίου Ελευθερίου και ο ομώνυμος Σύλλογος, έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στα εγκαίνια της έκθεσης με τον τίτλο: “Το άσβεστο φως της Ολυμπιακής φλόγας  Αθήνα 2004- Παρίσι 2024” με φωτογραφικό υλικό, στιγμιότυπα και τρισδιάστατες μακέτες των τριών πλοίων ΟΛΥΜΠΙΑΣ – ΚΕΡΥΝΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΜΙΝΩΙΚΟ, που αποτελούν αποκλειστικό υλικό από την Συλλογή του κυρίου Αργύρη Μάντη, του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης του Ιδρύματος Κερύνεια Χρυσοκάβα της Κύπρου και του  Ευάγγελου Γρυπιώτη.

Τα εγκαίνια της εκθέσεως θα πραγματοποιηθούν την 16 Απριλίου 2024 και ώρα 19:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού «ΤΕΤΤΙΞ, Ραγκαβή 49, Γκύζη Αθήνα και θα διαρκέσει έως την 26 Απριλίου. 

Η έκθεση έχει τεθεί υπό την αιγίδα  της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας ΕΘΝ.Ο.Α. του Δήμου Αθηναίων, αναμένεται αυτή του ΥΠΠΟ και έχει την υποστήριξη του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης όπως και του  Ιδρύματος Κερύνεια Χρυσοκάβα της Κύπρου, αντιπροσωπείες των οποίων θα παρευρεθούν.

Η έκθεση εκτός του ενημερωτικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα έχει και συμβολικό μέγεθος,  συνδέοντας  τις  Ολυμπιάδες   της  Αθήνας  2004  και  του  Παρισιού  2024.  Η Ολυμπιακή Φλόγα θα ταξιδέψει στην Ελλάδα την 16 Απριλίου και θα φύγει από το λιμάνι του Πειραιά με το πλοίο «Le Belem» με προορισμό την Μασσαλία.

Η παρουσία σας αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τους ΤΕΤΤΙΓΕΣ, τους Δημότες της πόλης μας και ιδιαιτέρως του 7ου διαμερίσματος και την Ενορία του ΙΝ Αγίου Ελευθερίου.

Με τιμή

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Δ. Ναούμ
Παθολόγος, Δ/ντής Κλινικής Ιατρικό Κέντρο
Πρωτοψάλτης, Καθηγητής Μουσικής
Τηλ. 210-4407677 & 6932403705

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ