ΤΟ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΛΚΙΔΗΣ – ΝΙΚΟΣ ΣΚΙΑΘΙΤΗΣ 

,

Οι Ολυμπιονίκες της Χειροσφαίρισης Γιώργος Χαλκίδης και της Κωπηλασίας Νίκος Σκιαθίτης επισκέφτηκαν τον 2ο γυμνάσιο Γαλατσίου στο πλαίσιο των δράσεων του πολιτιστικού προγράμματος «Στο Χωροχρόνο της Θερινής Ολυμπιάδας».

Οι δύο Ολυμπιονίκες  στην αίθουσα τελετών του 2ου γυμνασίου Γαλατσίου προσπάθησαν με απλό και οικείο τρόπο να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τις αξίες τού αθλητισμού σε όλους τους μαθητές του σχολείου. Τους τόνισαν πόσο σημαντικό είναι να βάζουμε στόχους στη ζωή μας και να προσπαθούμε να τους πετύχουμε παρά τις αντιξοότητες που θα συναντήσουμε.

Στην ερώτησή απο τους ιθύνοντες του γυμνασίου: ” Όταν σβήνουν τα φώτα της νίκης και ξαναγυρίζετε στην καθημερινότητα και όταν ο χρόνος στον ενεργό αθλητισμό τελειώνει λόγω ηλικίας τι απομένει για σας;” μας απάντησαν: ”η μεγαλύτερη επιβράβευση για την πορεία μας στο αθλητικό και κοινωνικό ευρύτερα σύνολο, είναι το άνοιγμα της πόρτας ενός σχολείου που στοχεύει να προσφέρει παιδεία, μέσα και από αθλητικά πρότυπα, στους μαθητές του”.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26-1-2024 στο πλαίσιο της συνεργασίας του 2ου Γυμνασίου Γαλατσίου με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α.) την οποία ευχαριστούν θερμά όλοι οι διδάσκοντες του 2ου Γυμνασίου Γαλατσίου.

Γιώργος Χαλκίδης

Ο Γιώργος Χαλκίδης έχει αναδειχθεί καλύτερος παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος την χρονιά 2001 και καλύτερο πίβοτ τις χρονιές 2001, 2002, 2003 και 2004. Υπήρξε επίσης αρχηγός της Εθνικής Ομάδας με την οποία πραγματοποίησε 220 εμφανίσεις. Στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004 με την Εθνική Ομάδα Χάντμπολ πήραν την 6η θέση.

Νίκος Σκιαθίτης

Το 1999 o Νίκος Σκιαθίτης άρχισε να κάνει τα πρώτα του βήματα στο άθλημα της κωπηλασίας και στην ομάδα του Βόλου, ΟΕΑΝΑΒ. Από το 2001 δένει σαν ομάδα με τον Βασίλη Πολύμερο. Μαζί αποτέλεσαν το καλύτερο δίδυμο στο άθλημα της κωπηλασίας. Το 2004 οι δυο τους γράφουν ιστορία κατακτώντας για την Ελλάδα για πρώτη φορά το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, μετά από μια εξαιρετική κούρσα, μπροστά στο ελληνικό κοινό, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ