Παρουσίαση του προγράμματος «Ολυμπιακοί Αγώνες – Ολυμπιακές αξίες» σε παιδιά των Δημοτικών Σχολείων των εκπαιδευτηρίων ΙΜ Παναγιωτόπουλος.

,

Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, στο πλαίσιο των δια ζώσης επισκέψεων των συνεργατών της στα Σχολεία, παρουσίασε το πρόγραμμα «Ολυμπιακοί Αγώνες – Ολυμπιακές αξίες» σε παιδιά των Δημοτικών Σχολείων των εκπαιδευτηρίων ΙΜ Παναγιωτόπουλος.

Οι παρουσιάσεις που έγιναν συνεπήραν τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες και οι συζητήσεις που ακολούθησαν απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι τα παιδιά διψάνε για νέες γνώσεις στο αθλητικό πεδίο. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τις πληροφορίες που τους μετέφερε η κυρία Μελίνα Ξανθοπούλου, Διευθύντρια Sport Entries & Qualifications της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την προετοιμασία
των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι 2024.

Επίσης, απόλαυσαν την ομιλία της Ολυμπιονίκη της Ρυθμικής Γυμναστικής, Βαρβάρας Μαγνησαλή την οποία “βομβάρδισαν” με υπέροχες ερωτήσεις. Οι απαντήσεις τους ήταν εμψυχωτικές και περιστρέφονταν με δεξιοτεχνία γύρω από το τρίπτυχο Φιλία-Σεβασμός-Αριστεία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν τα παιδιά για την Ολυμπιακή δάδα της Αθήνας 2004, τις μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο 2020 αλλά και για τη μασκότ του Παρισιού 2024 που είχε φέρει μαζί της η κυρία Ξανθοπούλου.

Το φιλόξενο περιβάλλον αλλά-κυρίως-τα χαμόγελα των παιδιών ήταν οι πιο όμορφες εικόνες που πήραμε μαζί μας.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ