Πανευρωπαϊκή & Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί καθιερώθηκε με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Ειδικά για τη φετινή χρονιά, η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2020 εναρμονίστηκε με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2020, και εορτάστηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2020.Βασική επιδίωξη της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας, που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης.
Η ΕΘΝΟΑ και φέτος πραγματοποίησε μια σειρά από δράσεις για να τιμήσει την Πανευρωπαϊκή και Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού:

1. Δημιουργία βίντεο από Ολυμπιονίκες και διακριθέντες αθλητές, με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας Σχολικού αθλητισμού, τις αξίες και τα οφέλη του αθλητισμού, μαζί με ένα θετικό μήνυμα προς τους μαθητές/τριες των σχολείων, αναφορικά με την ιδιαιτερότητα της φετινής σχολικής χρονιάς λόγω covid-19. 

Συμμετείχαν οι αθλητές, Νέρυ Νιαγκουάρα (κολύμβηση), Παναγιώτης Βασιλόπουλος (μπάσκετ), Ιωάννα Χρήστου (ξιφασκία), Γιώργος Χαλκίδης, Αλέξανδρος Αλβανός (χάντμπολ), Γιώργος Τζελίλης (άρση βαρών), Βαρβάρα Μαγνησαλή (ρυθμική γυμναστική), Μαρία Τσουρή (πόλο), Γιάννης Κούρος (υπερμαραθωνοδρόμος) και Γιάννης Κωστάκης (παραολουμπιονίκης κολύμβησης).2. Διαδικτυακή  επικοινωνία και ενημέρωση με το δημοτικό σχολείο Σκουροχωρίου, από την Ολυμπιονίκη της υδατοσφαίρισης, Μαρίας Τσουρή την Ολυμπιονίκη της κολύμβησης,  Νέρυ Νιαγκαουάρα και την την Ολυμπιονίκη της ρυθμικής γυμναστικής, Βαρβάρας Μαγνησαλή5. Εορτασμός της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, στο Ειδικό Σχολείο Ίδρυμα για το Παιδί «Η Παμμακάριστος» με δράσεις και παιχνίδια από τους αθλητές Παναγιώτη Βασιλόπουλο (μπάσκετ), Βαρβάρα Μαγνησαλή, Χριστίνα Καλτσά (ρυθμική γυμναστική) και Μαρία Τσουρή (υδατοσφαίριση).

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ