Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη 

Η Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη (Ιnternational Day of Sport for Development and Peace) καθιερώθηκε στις 23 Αυγούστου 2013, με ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Απριλίου.

Ως στόχο έχει να εξάρει τη σημασία του αθλητισμού στην επικράτηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης στον κόσμο και στην καταπολέμηση των διακρίσεων κάθε μορφής, των προκαταλήψεων, του φόβου και των παρεξηγήσεων, που συμβάλλουν στην ανθρώπινη ανάπτυξη.

Η επιλογή της 6ης Απριλίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη – αντί της 23ης Ιουνίου που είχε αρχικά προταθεί – έγινε κατόπιν πρότασης της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ, καθώς αυτή είναι η ημέρα της αναβίωσης των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 1896 (Νέο Ημερολόγιο).

Από το Παναθηναϊκό Στάδιο, σήκωσαν τη λευκή κάρτα οι Olympians, Βαρβάρα Μαγνήσαλη (Ρυθμική Γυμναστική), Γιώργος Χαλκίδης και Αλέξανδρος Αλβανός (Χειροσφαίριση), Χριστίνα Ζαχαριάδου (Αντισφαίριση) και οι αθλητές Άννα Χαραλαμπίδη (Υδατοσφαίριση) και Σοφία Σημαντήρη (Βόλευ).

Σηκωσαν τη λευκη καρτα για την Παγκοσμια Ημερα αθλητισμου για την αναπτυξη και την ειρηνη απο το Παναθηναικο Σταδιο το 1ο Δημοτικο Σχολειο Νεας Φιλαδελφειας και το 8ο Δημοτικο Σχολειο Θηβας

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ