Ολυμπισμός σημαίνει ΠαιΖΩ με ασφάλεια – Αρχαιολογικός χώρος Πέλλας

,

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, που συνεργάζονται για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος των εργαστηρίων δεξιοτήτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, συμμετείχαν και υποστήριξαν την εξαιρετική δράση που διοργάνωσε ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Χρήστος Μπαλάσκας στον Αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού. 

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος της ΕΘΝΟΑ κ. Γιώργος Αλικάκος τονίζοντας την αξία της άθλησης και το σημαντικό ρόλο που έχουν οι Ολυμπιακές αξίες όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και την ζωή μας και στη συνέχεια παρουσιάστηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ολυμπισμός σημαίνει ΠαιΖΩ με ασφάλεια, το  οποίο υλοποίησαν τα Σχολεία της Πέλλας. 

Την ΕΘΝΟΑ, εκπροσώπησαν στην εκδήλωση ο κ. Σταύρος Πέρρος, Ταμίας και η κα Ντενίζ Παναγοπούλου και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, ο Λευτέρης Κακιούσης, Ολυμπιονίκης καλαθοσφαίρισης.

Στην υπέροχη εκδήλωση συμμετείχαν το Γυμνάσιο Πέλλας, το 6ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών, το Ειδικό Σχολείο Γιαννιτσών, το Δημοτικό Σχολείο Παραλίμνης και το Δημοτικό Σχολείο Νέας Πέλλας και οι Έλληνες πρωταθλητές Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (στίβος) και Γιάννης Κυριακίδης (ποδηλασία).

Μετά το τέλος της ιδιαίτερα συγκινητικής εκδήλωσης με μήνυμα “Ο Εθελοντισμός για την υγεία, όπως και ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής” και αφού οι Eθελοντές Δότες Μυελού των Οστών μετέφεραν τα μηνύματα Ζωής, αλληλεγγύης και αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας, οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν σε αθλητικά δρώμενα μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας.

H εκδήλωση έκλεισε με την απονομή τιμητικών διπλωμάτων σε όλες και όλους τους συμμετέχοντες.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ