Ολυμπιακή Ημέρα 2021

Η Ολυμπιακή Ημέρα είναι ένα παγκόσμιο γεγονός, και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 23 Ιουνίου και στις 5 ηπείρους του κόσμου.

Είναι μία μέρα αφιερωμένη στον αθλητισμό και στη χαρά που μας προσφέρει.

Οι Ολυμπιακές Επιτροπές όλων των χωρών διοργανώνουν κάθε χρόνο εκείνη την ημέρα αθλητικές, πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις.

Κάθε χρόνο, άνθρωποι σε κάθε άκρη του πλανήτη γιορτάζουν ανελλιπώς από το 1948 το Θεσμό της Ολυμπιακής Ημέρας, ζωντανή απόδειξη της συμβολής της αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στη διαμόρφωση του σύγχρονου Ολυμπιακού Κινήματος.

Είναι μία ημέρα, μέσα από την οποία όλος ο κόσμος, ασχέτου ηλικιακής κατηγορίας, παρακινείται να δραστηριοποιηθεί ενεργά μέσα από τον αθλητισμό.

Έτσι και φέτος, η ΕΟΕ μαζί με την ΕΘΝΟΑ συμμετείχαν σε ποίκιλλες εκδηλώσεις και δράσεις.

Την Ολυμπιακή Ημέρα γιόρτασαν Δημοτικά Σχολεία, απ’ όλη τη χώρα, το Δημοτικό Σχολείο Αρχαίας Ολυμπίας, Λάλα, Πλατάνου, Πελοπίου, Πανόπουλου, Νέας Πέλλας, Γιαννιτσών και Παραλίμνης.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στα αθλητικά κέντρα του ΟΑΚΑ, του ΕΑΚΝ Άγιος Κοσμάς, του ΣΕΦ στο Ολυμπιακό Χωριό και στο ΕΑΚ Ηρακλείου.

Παράλληλα, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, συμμετείχε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών και παιδιά από το πρόγραμμα προσφύγων Kids love sports με αθλητικές δραστηριότητες.

Τέλος, στο πλαίσιο το εορτασμού της Ολυμπιακής Ημέρας και σε συνέχεια του πρωτοκόλλου συνεργασίας της ΕΟΕ-ΕΘΝΟΑ με το ΥΠΕΘΑ, πραγματοποιήθηκαν επιμορφωτικά σεμινάρια για την ανάδειξη του Ολυμπιακού Ιδεώδους και τις Ολυμπιακές αξίες σε έξι Στρατιωτικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία παρακολούθησαν 1.500 μαθητές των Στρατιωτικών Σχολών

Εκτός από αυτά έγινε και η έκθεση Ζωγραφικής η οποία είναι αφιερωμένη στο Τόκυο καθώς και το video animation.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ