Ολυμπιακή Ημέρα 2021 – Δημοτικό Σχολείο ΝΕΑΣ ΠΕΛΛΑΣ, Δημοτικό Σχολείο ΠΑΡΑΛΙΜΝΗΣ (ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ)

Η Ολυμπιακή Ημέρα είναι αφιερωμένη στον θεσμό των Ολυμπιακών Αγώνων, των οποίων ο πρώτος καταγεγραμμένος εορτασμός έγινε το 776 π.Χ., στην αρχαία Ολυμπία.
Κάθε χρόνο στις 23 Ιουνίου εορτάζεται η Ολυμπιακή Ημέρα σε όλο τον κόσμο, Ο θεσμός των Ολυμπιακών Αγώνων,  εκτός από την αθλητική του σημασία, προάγει σημαντικές ηθικές αξίες και αρετές στον άνθρωπο.

Με τον σημερινό εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου ΝΕΑΣ ΠΕΛΛΑΣ και Δημοτικού Σχολείου ΠΑΡΑΛΙΜΝΗΣ
(ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ) ήταν μια ευκαιρία να δραστηριοποιηθούν, να μάθουν περισσότερα για τις Ολυμπιακές  Αξίες και να ανακαλύψουν καινούργια αθλήματα.

Η εκπαιδευτική, αθλητική ,πολιτιστική γιορτή που οργανώσαμε στα σχολεία μας βασίστηκε

στη ΓΝΩΣΗ (Tα αγωνίσματα στην αρχαία εποχή, Ένα στεφάνι αγριελιάς, Tο σχολείο των αθλητών στην αρχαία εποχή, Oλυμπιακή Σημαία, Oι Mασκότ των Oλυμπιακών Aγώνων, Παραολυμπιακοί Aγώνες, Ολυμπιακές Αξίες-Αριστεία, Σεβασμός, Φιλία, Ο εθελοντισμός για την ΥΓΕΙΑ, όπως και ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής! 5η Εκπαιδευτική Εθελοντική Δράση για Δότες Αίματος ,Μυελού των Οστών και ζωντανής μνήμης συνανθρώπων μας από την απώλεια
Κορωνοϊού.)

στην ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ(η εξέλιξη των αθλημάτων από την αρχαιότητα ως σήμερα)

στην  ΚΙΝΗΣΗ.

Στο τέλος οι μαθητές επιβραβεύτηκαν για τις προσπάθειές τους παίρνοντας το Δίπλωμα της Ολυμπιακής Ημέρας 2021 και το Ολυμπιακό μετάλλιο  που κατασκεύασαν για την  σημερινή ημέρα.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ