Ολυμπιακή Εβδομάδα – Δημοτικό Σχολείο Νέας Καρυάς Νέστου

Την Δευτέρα 31/5/2021 το  σχολείο μας μαζί με άλλα σχολεία της Ελλάδας, συμμετείχε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μέσω της σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλία  .Οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν διαδικτυακά  στον χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, συνομίλησαν με τον διεθνή Έλληνα μπασκετμπολίστα Παναγιώτη Βασιλόπουλο και Χρήστο Βονικάκη διακεκριμένο αθλητή στο αγώνισμα της ποδηλασίας καθώς και με άλλους Έλληνες Ολυμπιονίκες .

Την Παρασκευή 4-06-21 ,στα πλαίσια της ίδιας  δράσης ,επισκέφτηκε το σχολείο μας η Ομοσπονδιακή προπονήτρια της πετοσφαίρισης κ. Γιώτα Κεφαλά.

Οι μικροί μαθητές μας είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν και να εξασκηθούν στις δεξιότητες ενός Ολυμπιακού Αθλήματος μέσα από παιγνιώδη μορφή. Συνομίλησαν για την σπουδαιότητα της άθλησης στην ζωή και στην  συμβολή αυτής στην υγεία και ευεξία .

Κατά τη διάρκεια της Ολυμπιακής Εβδομάδας (31 Μαΐου – 4 Ιουνίου 2021) οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης εργάστηκαν με τη μέθοδο της ασύχρονης εξ’ αποστάσεως τηλεσυνεργασίας και της σύγχρονης δια ζώσης ομαδοσυνεργατικής διδασκαλίας, χρησιμοποιώντας διαδικτυακά εργαλεία όπως το google.drive και το thinglink και καλλιεργώντας ποικίλες δεξιότητες όσον αφορά τους πολυγρμματισμούς (π.χ. ψηφιακός, κριτικός γραμματισμός). Το αποτέλεσμα είναι ο διαδραστικός χάρτης της Αρχαία Ολυμπίας.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης και στη δασκάλα τους κα. Ελένη Κυριακίδου!

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ