Ο ολυμπιονίκηs Λάμπρος Βασιλόπουλος στο 1ο Δημοτικό Μαρκοπούλου

,

Το 1ο Δημοτικό Μαρκοπούλου, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus,είχε την τιμή να φιλοξενήσει μαθητές και εκπαιδευτικούς από το γαλλικό σχολείο Collège Gérard de Nerval, το οποίο βρίσκεται στην πόλη Vitré της Γαλλίας,. Η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για την ανάπτυξη πολιτιστικών δεσμών και την ανταλλαγή εκπαιδευτικών πρακτικών μεταξύ των δύο σχολείων.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα, οι Γάλλοι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Παναθηναϊκό Στάδιο, ένα από τα πιο ιστορικά μνημεία της Αθήνας. Εκεί, έμειναν έκθαμβοι από την ιστορία και τη μεγαλοπρέπεια του σταδίου, το οποίο φιλοξένησε τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896. Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα από το μέγεθος και την αρχιτεκτονική του σταδίου, καθώς και από το γεγονός ότι είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από λευκό μάρμαρο.

Στη συνέχεια, στο 1ο Δημοτικό Μαρκοπούλου,γνώρισαν από κοντά τον ολυμπιονίκη ποδηλασίας Λάμπρο Βασιλόπουλο. Η εκδήλωση αυτή αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές /τριες να γνωρίσουν από κοντά το άθλημα της ποδηλασίας και να εμπνευστούν από έναν διακεκριμένο αθλητή.

Ο κ. Βασιλόπουλος μίλησε στα παιδιά για το άθλημα της ποδηλασίας, εξηγώντας τους την αξία της πειθαρχίας, της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης που απαιτείται για να φτάσει κανείς στην κορυφή. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ένα αγωνιστικό ποδήλατο πίστας και δρόμου, ενώ ο ολυμπιονίκης μας έδειξε επίσης την ειδική στολή, τα παπούτσια και το κράνος που χρησιμοποιούνται στους αγώνες.

Η παρουσίαση ήταν ιδιαίτερα διαδραστική, με τα παιδιά να κάνουν πολλές ερωτήσεις και να δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τις λεπτομέρειες του αθλήματος και την καθημερινότητα ενός επαγγελματία αθλητή. Οι γνώσεις και η εμπειρία του κ. Βασιλόπουλου ενέπνευσαν και ενθουσίασαν τους μαθητές, δίνοντάς τους κίνητρα για να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον κ. Λάμπρο Βασιλόπουλο για την τιμή που μας έκανε να βρεθεί κοντά μας και να μοιραστεί τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες του.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο ποδηλατοδρόμιο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε τη γνωριμία μας με το άθλημα της ποδηλασίας και να ζήσουμε νέες συναρπαστικές εμπειρίες.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ