Η ΕΘΝΟΑ προσέφερε στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης, ταξίδι στο Ολυμπιακό Μουσείο της Λοζάνης (22-24/11/23)

,

Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Ολυμπιακής Παιδείας, διοργάνωσε πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό για τον «Ύμνο της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας», στον οποίο συμμετείχαν μαθητές/τριες των Δημοτικών σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων όλης της χώρας.

Σκοπός του μαθητικού διαγωνισμού, ήταν να εμπνεύσει τους μαθητές να εκφράσουν τις σκέψεις, τα συναισθήματά τους και να δημιουργήσουν τον δικό τους Ύμνο για την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία. 

Επίσης, να τους ευαισθητοποιήσει στη διαμόρφωση συμπεριφορών, δεξιοτήτων και αξιών, οι οποίες εκπορεύονται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την Ολυμπιακή παράδοση. οι Τη μελωδία του Ύμνου, συνέθεσε η ταλαντούχος κα. Σοφία Αλεξάνδρου.

Το πρώτο βραβείο κέρδισε το Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης, και το βραβείο ήταν μία δωρεάν επίσκεψη στο Ολυμπιακό Μουσείο της Λοζάνης!

Έξι μαθητές/τριες (6) και τρείς (3) συνοδοί εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν το Ολυμπιακό Μουσείο της Λοζάνης στις 22-24/11/23, βιώνοντας μια μοναδική εμπειρία επαφής με την Ολυμπιακή οικογένεια και την Ολυμπιακή ιδέα.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως το Ολυμπιακό Μουσείο Λοζάνης και τις κυρίες Julia Thum και Evelyn Pfeifer για την ξεχωριστή και πολύ ζεστή φιλοξενία τους.

Τόσο οι μαθητές/τριες όσο και οι εκπαιδευτικοί τους έμειναν ενθουσιασμένοι από την επίσκεψη τους στο Μουσείο.

Ελπίζουμε ότι ο Ύμνος της ΕΘΝΟΑ θα τραγουδιέται σε όλα τα πλάτη και μήκη της πατρίδας μας, αφού τα μηνύματά του δεν αφορούν μόνο τον αθλητισμό αλλά είναι διαχρονικά και αγγίζουν κάθε ανθρώπινη ύπαρξη που ενδιαφέρεται για το καλό της κοινωνίας.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ