Εορτασμός της Ολυμπιακής Ημέρας 2020

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει ορίσει ως Ολυμπιακή Ημέρα την 23η Ιουνίου, ημέρα ίδρυσής της το 1894 και ανάθεσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα. Η ΕΟΕ και όλες οι Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές ανά τον κόσμο, ακολουθώντας την απόφαση της ΔΟΕ, εορτάζουν την Ολυμπιακή Ημέρα τον Ιούνιο κάθε χρόνου. Η ΕΘΝΟΑ φέτος τον Ιούνιο προχώρησε σε μια σειρά από δράσεις:

  1. Διαδικτυακός Μαραθώνιος Ολυμπιακής Ημέρας σε όλη τη χώρα, όπου όλοι μπορούσαν να συμμετάσχουν, στέλνοντας μήνυμα υπέρ της άθλησης. Οι αναρτήσεις που έγιναν σε  Facebook, Instagram και Τwitter ξεπέρασαν τις 60.000 και μας τάγκαραν 9.500.
  2. Διαδικτυακή σκυταλοδρομία Ελλήνων Ολυμπιονικών (βίντεο) οι οποίοι έστειλαν το μήνυμα τους, για την Ολυμπιακή Ημέρα δίνοντας ο καθένας στον επόμενο ένα γράμμα από το σχηματισμό της φράσης «Olympic Day 2020». 
  3. Online  ζωγραφική- on line αφιερωμένη στην Ολυμπιακή Ημέρα σε συνεργασία με την Παιδική Δημοτική Πινακοθήκη με έργα μικρών δημιουργών έκθεσης ζωγραφικής που αντλούσαν έμπνευση από τις αξίες του Ολυμπισμού, αφιερωμένα στην Ολυμπιακή Ημέρα. Ta βίντεο Το των Ολυμπιονικών και της on line ζωγραφικής, προβλήθηκαν 12.000 φορές
  4. Εορτασμός Ολυμπιακής Ημέρας στην Αρχαία Ολυμπία  με τα Δημοτικά Σχολεία, Δημ. Σχ. Αρχαίας Ολυμπίας, Δημ. Σχ. Πελοπίου, Δημ. Σχ. Πλατάνου και το Δημ. Σχ. Λάλα 
  5. Εορτασμός της Ολυμπιακής Ημέρας στη ΧΑΝΘ με αθλητικές δραστηριότητες   (Μπάσκετ, Επιτρ. Αντισφαίριση, Αντισφαίριση, Χειροσφαίριση, Laser run, Ξιφασκία)
  6. Για πρώτη φορά, γιορτάστηκε η Ολυμπιακή Ημέρα  σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας που επιθυμούσαν να συμμετέχουν, αφιερώνοντας την ώρα διδασκαλίας της Φυσικής Αγωγής στην Ολυμπιακή Ημέρα, με αθλητικές δραστηριότητες, ακολουθώντας πάντα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα. Δόθηκε έτσι στους μαθητές η ευκαιρία να γνωρίσουν τις Ολυμπιακές αξίες και να ανακαλύψουν νέα αθλήματα, μέσα από τους πυλώνες «κινούμαι, μαθαίνω, ανακαλύπτω». Στο πλαίσιο του εορτασμού προβλήθηκαν οι Ολυμπιακές αξίες, αξίες διαχρονικές και πανανθρώπινες όπως η φιλία, ο σεβασμός, η αλληλεγγύη, το ευ αγωνίζεσθαι ενώ ταυτόχρονα η χαρά της άθλησης, της δημιουργίας και της μάθησης.
  7. Virtual triathlon/duathlon   σε συνεργασία με το sports club του Κωστέα Γείτονα, πραγματοποιήθηκε virtual παιδικός αγώνας τριάθλου για ηλικίες   5-14 ετών (ποδήλατο, κολύμβηση, τρέξιμο)
  8. Connect Athens – πραγματοποιήθηκαν αθλητικές δράσεις όπως Yoga και Ποδόσφαιρο σε συνεργασία με το Connect your City Training Centre στο Πόρτο Ράφτη
  9. Η Ios Adventure πραγματοποίησε αθλητικές δράσεις στην παραλία Μυλοποτάμου για τον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ