Εορτασμός Ολυμπιακής Ημέρας 2022 στη ΧΑΝΘ

,

Με εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο γιορτάζεται κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα!

Στη Θεσσαλονίκη η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία και η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης συνδιοργάνωσαν ένα μεγάλο event στο Αθλητικό Κέντρο της Χ.Α.Ν.Θ. – Μίμης Τσικίνας με τη συμμετοχή αθλητών και παιδιών από τις ακαδημίες και τα καλοκαιρινά sports camps.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.), Μανώλης Κολυμπάδης, μετέφερε το Παγκόσμιο μήνυμα για τη φετινή Ολυμπιακή Ημέρα, η Διευθύντρια της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ντενίζ Παναγοπούλου και η Ολυμπιονίκης της Ρυθμικής Γυμναστικής, Βαρβάρα Μαγνησαλή μίλησαν στα παιδιά για την ιδέα του Ολυμπισμού και τις αξίες που προάγει μέσα από τη συμμετοχή, την ισότητα και την ευγενή άμιλλα. Το φετινό μήνυμα για τον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας 2022 «Move For Peace» εστιάζει στην Παγκόσμια Ειρήνη για έναν καλύτερο κόσμο μέσω του Αθλητισμού.

Στην κεντρική παρουσίαση από τα τμήματα και τις ομάδες της Χ.Α.Ν.Θ. έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, οι Βουλευτές Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και Στράτος Σιμόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού Δήμου Θεσσαλονίκης, Νίκος Ζεϊμπέκης και ο Παγκόσμιος πρωταθλητής του στίβου, Στέλιος Μαλακόπουλος. Από τη Χ.Α.Ν.Θ. παρευρέθηκαν η Πρόεδρος του Δ.Σ., Ελένη Αθανασιάδου, ο Αντιπρόεδρος, Δημήτρης Γκανάκης, τα μέλη του Δ.Σ., Γιώργος Χαλβατζάκης, Ελένη Κόρρα και Ευάγγελος Ντινόπουλος, καθώς και προπονητές, έφοροι και επαγγελματικά στελέχη.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ