Ελληνογερμανικές ανταλλαγές με το πινγκ πονγκ!

,

Για 12 ημέρες απο τις 18-30 Αυγούστου 2022 η Δύναμη ΑΣ Λάρισας συμμετείχε σε πρόγραμμα ανταλλαγής αθλητών επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πίνγκ-πόνγκ) με 12 νέους και νέες απο 12-17 ετών. Η αποστολή του συλλόγου πραγματοποίησε ταξίδι απο Λάρισα στο Ασάφενμπουργκ της Γερμανίας για κοινές προπονήσεις και δραστηριότητες με τον σύλλογο Tus Damm eV Aschaffenburg που βρίσκεται νότια της Φρανκφούρτης.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε κοινές προπονήσεις επιτραπέζιας αντισφαίρισης με head coach τον προπονητή της Λάρισας κ. Στέφανο Αμπελακιώτη, ιστορία του πίνγκ-πόνγκ με τον Γερμανό coach Mario Materne και κοινές δραστηριότητες όπως: τραμπολίνο σε κλειστό πάρκο, σκοποβολή με μπάρμπεκιου σε σκοπευτικό όμιλο, επίσκεψη στην Φρανκφούρτη σε ζωολογικό κήπο και στον πιό ψηλό ουρανοξύστη της πόλης με θέα στα 200μ ύψος, νεροτσουλήθρες. Μετά την υποδοχή στον δήμαρχο της πόλης τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο κέντρο αλλά και στο κάστρο του Ασάφενμπουργκ. Επίσης για δυο μέρες υπήρχε μουσικό φεστιβάλ στην πόλη με μπάντες που έπαιζαν μουσική σε διάφορα μέρη δημιουργώντας ένα εξαιρετικά όμορφο κλίμα διασκέδασης αντίστοιχο του φεστιβάλ πηνειού της Λάρισας. Η κοινή αποστολή των 24 Ελλήνων, Γερμανών παιδιών και συνοδών έπαιξαν για πρώτη φορά μίνι γκόλφ σε συνθήκες νυχτερινού φωτισμού αλλά και lazer tag με κοινές ομάδες.

Έλληνες και Γερμανοί δοκίμασαν αμφότεροι φαγητά και απο τις δύο χώρες γνωρίζοντας την διατροφή, τον τρόπο ζωής της άλλης πλευράς αλλά και την γλώσσα μέσα απο παιχνίδια γλωσσικής εμψύχωσης.

Το πρόγραμμα χαρακτηρίστηκε με επιτυχία αφού τα παιδιά, οι οργανωτές και οι συνοδοί ανέφεραν ότι είχαν πιο πολλά πράγματα να τους ενώσουν παρά να τις χωρίσουν. Ο υπεύθυνος της Γερμανικής πλευράς κ. Albrecht Baume ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα παιδιά του εντυπωσιάστηκαν απο την υψηλού επιπέδου προπόνησης στο άθλημα που αγαπάνε, αναπτύχθηκε δυνατά το αίσθημα φιλίας μεταξύ των παιδιών και αναμένουν με αγωνία να ανταποδώσουν την επίσκεψη του χρόνου το καλοκαίρι στην Λάρισα. Χαρακτηριστική ήταν η συγκίνηση όλων στο αποχαιρετιστήριο πάρτυ την τελευταία μέρα.

Την ευθύνη της οργάνωσης του προγράμματος για την Ελληνική πλευρά την είχε ο προπονητής και αρχηγός της αποστολής της Δύναμης Λάρισας κ. Στέφανος Αμπελακιώτης όπου συνόδεψε τους νέους Έλληνες μαζί με την συνοδό-εκπαιδευτικό κ. Σωτηρία Μακρυγιάννη.

Ο ΑΣ Δύναμη συγχαίρει και ευχαριστεί απο καρδιάς τους δύο συνοδούς για τις προσπάθειες που κατέβαλαν για την ασφάλεια, την εκπαίδευση, τις όμορφες και δυνατές εμπειρίες που απέκτησαν τα παιδιά.

 Επίσης ευχαριστούμε το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας, την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία και την DSJ για την υποστήριξη.

Το πρόγραμμα επιδοτήθηκε απο το Ελληνογερμανικό ίδρυμα Νεολαίας και μέρος των εξόδων απο τους γονείς των παιδιών.

«Επιδοτήθηκε από το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα νεολαίας» 

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ