Αγαπώ τον αθλητισμό – Kids athletics

,

Το πρόγραμμα «Αγαπώ τον αθλητισμό- Kids’ Athletics» προσφέρεται δωρεάν και υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (https://www.minedu.gov.gr/) και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τη στήριξη του Ιδρύματος Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου (https://pacf.gr/) από Έλληνες Ολυμπιονίκες και διακεκριμένους αθλητές.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, αναδεικνύεται ο ρόλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας σχετικά με την προαγωγή του αθλητισμού, του φιλάθλου πνεύματος και της εξωσχολικής σωματικής άσκησης σύμφωνα με τις αρχές του Ολυμπιακού Ιδεώδους, αλλά και η παιδευτική αξία του αθλητισμού στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των νέων στις σύγχρονες συνθήκες που όλοι βιώνουμε.

Σκοπός του Προγράμματος είναι να προσφέρει στους μαθητές ένα πλούσιο εκπαιδευτικό και πληροφοριακό υλικό για την ιστορία του Σταδίου, το οποίο αποτελεί ένα διαχρονικό σύμβολο αθλητισμού, πολιτισμού και ιστορίας στο κέντρο της σημερινής Αθήνας και παράλληλα, μέσω ενός οργανωμένου αθλητικού προγράμματος με τη μορφή παιχνιδιού, να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίσουν από κοντά τα αγωνίσματα του Στίβου, το Μπάσκετ και το Βόλεϊ.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες κατά τη διάρκεια του προγράμματος έχουν την ευκαιρία, μέσω του συστήματος αυτόματης ξενάγησης που διαθέτει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στο Καλλιμάρμαρο, να γνωρίσουν την ιστορία του Παναθηναϊκού Σταδίου και, παράλληλα, να γνωρίσουν με βιωματικό τρόπο τα αθλήματα του στίβου, του βόλεϊ και του μπάσκετ». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε δύο ηλικιακές κατηγορίες, η πρώτη αφορά στις Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεις και η δεύτερη στις Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεις του Δημοτικού Σχολείου. Το πρόγραμμα «Kids’ Athletics» που διεξάγεται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή περιλαμβάνει τα αγωνίσματα του στίβου. Το πρόγραμμα «Αγαπώ τον Αθλητισμό» που διεξάγεται κάθε Τρίτη και Πέμπτη περιλαμβάνει τα αγωνίσματα του βόλεϊ και του μπάσκετ.

Το πρόγραμμα «Kids’ Athletics», της Παγκοσμίου Ομοσπονδίας Στίβου (World Athletics), είναι ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους και συμπεριλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισμάτων : τα αγωνίσματα δρόμου, τις ρίψεις και τα άλματα.

Το πρόγραμμα «Παίζω Βόλεϊ» της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης περιλαμβάνει ασκήσεις, στόχους και καρφιά με ειδικές μπάλες, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών και υλοποιείται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο στίβο του Παναθηναϊκού Σταδίου. Οι μαθητές επιπλέον, έρχονται σε επαφή με το δημοφιλές άθλημα του Μπάσκετ και τα βασικά μυστικά του.

Στο τέλος του προγράμματος προσφέρονται αναμνηστικά διπλώματα ως επιβράβευση για την προσπάθεια και τη συμμετοχή όλων των παιδιών.

Διεξαγωγή προγράμματος

Το πρόγραμμα διεξάγεται καθημερινά στο Παναθηναϊκό Στάδιο από τις 09:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ., από έμπειρους καθηγητές Φυσικής Αγωγής και είναι διάρκειας 2 περίπου ωρών (δυνατότητα επίσκεψης 09:00 – 11:00 ή 11:00 – 13:00).

Το πρόγραμμα απευθύνεται στα Δημοτικά Σχολεία όλης της χώρας.

Κανόνες

Τα παιδιά οφείλουν να προσέρχονται στο χώρο με κατάλληλη αθλητική ενδυμασία και αθλητικά παπούτσια. Θεωρείται απαραίτητο οι μαθητές να έχουν καταθέσει στο σχολείο που ανήκουν, το «δελτίο υγείας μαθητή», που προβλέπεται από το νόμο, για τη συμμετοχή των μαθητών στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής και σε κάθε είδους αθλητικής δραστηριότητας, καθώς και ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση των γονέων.

Τα σχολεία αφού προγραμματίσουν την επίσκεψή τους και γίνει η κράτηση της ημερομηνίας της επίσκεψής τους στο Στάδιο, θα πρέπει να αποστείλουν με email [email protected] την ονομαστική λίστα των μαθητών που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, καθώς και τα ονόματα των συνοδών τους δέκα (10) ημέρες πριν την προγραμματισμένη επίσκεψη.

Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους νερό και καπέλο για τον ήλιο και να γνωρίζουν ότι απαγορεύεται η κατανάλωση αναψυκτικών τροφίμων και τσίχλας εντός του Σταδίου.

Στο χώρο του Σταδίου παρευρίσκεται γιατρός για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε πιθανού έκτακτου περιστατικού.

Ακύρωση επίσκεψης

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να ακυρώσετε ή να αναβάλλετε την επίσκεψη σας, παρακαλείσθε να επικοινωνείτε άμεσα με τη γραμματεία του Σταδίου το συντομότερο δυνατόν, ώστε ο χώρος να διατεθεί σε άλλο σχολείο.

Σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών, παρακαλείσθε, επίσης να επικοινωνείτε πρωτίστως με τη γραμματεία του Σταδίου. Σε περίπτωση που η επίσκεψή σας αναβληθεί, μπορείτε εκ νέου να επικοινωνήσετε για τον επαναπρογραμματισμό της.

Για κρατήσεις επισκέψεων

Τηλέφωνα

210 6878912
210 7522985 – 6

Υπεύθυνες κρατήσεων

Παναγοπούλου Ντενίζ
Σαμπατακάκη Παναγιώτα

Email
[email protected]

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ