Α.Σ. ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ – SV EMPOR BERLIN ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

,

Μια πολύ επιτυχημένη ανταλλαγή της Άρσης βαρών, πραγματοποιήθηκε μεταξύ των σωματείων Α.Σ. ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ και SV EMPOR BERLIN, από τις 31 Ιουλίου μέχρι και τις 5 Αυγούστου στο Βερολίνο.

Η ανταλλαγή επιδοτήθηκε από το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας, το οποίο ευχαριστούμε για την υποστήριξη.

Ο στόχος της συνάντησης επιτεύχθηκε, δίνοντας την ευκαιρία στους νέους και τις νέες από την Ελλάδα και τη Γερμανία να αλληλοεπιδράσουν, να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό και την νοοτροπία της άλλης χώρας και να αναπτύξουν φιλίες οι οποίες ευελπιστούμε πως θα κρατήσουν στον χρόνο.

Το γεγονός το οποίο αξίζει να σημειωθεί είναι πως τα νέα παιδιά που πήραν μέρος στο πρόγραμμα ήταν ιδιαίτερα ανοικτά και δεκτικά στο να ακούσουν, να επεξεργαστούν και να κατανοήσουν το διαφορετικό. Με την πάροδο των ημερών και την καθημερινή αλληλεπίδρασή τους βελτιώθηκε ακόμα περισσότερο η αλληλοκατανόηση και η μείωση στερεοτυπικών συμπεριφορών και αντιλήψεων.

Οι προσδοκίες μας, οι οποίες και ικανοποιήθηκαν πλήρως, ήταν η συνεργασία και η ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων ανάμεσα σε αθλητές και προπονητές.

Όλα τα μέλη του προγράμματος επικοινώνησαν, αλληλεπίδρασαν και τελικά βρήκαν κοινό τόπο στην αμοιβαία κατανόηση.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η αλληλεπίδραση μεταξύ των νέων ήταν αυτή που μας κέρδισε όλους. Οι νέοι βρήκαν έναν δικό τους κώδικα επικοινωνίας, ανταλλαγής απόψεων και τρόπους να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό της άλλης χώρας. Κατά κοινή ομολογία το ταξίδι αυτό άλλαξε την αντίληψη των νέων για τη ζωή καθώς γνώρισαν νέους ανθρώπους, διαφορετικούς τρόπους σκέψεις και επέκτειναν τους ορίζοντές τους.

«Επιδοτήθηκε από το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα νεολαίας» 

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ