Την Τετάρτη 29 Απριλίου, η Ολυμπιονίκης καλαθοσφαίρισης Πόλυ Σαρέγκου επισκέφθηκε το 1ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης και συζήτησε με τους μαθητές για τη σημασία των αξιών στην καθημερινή ζωή.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις αρχές που διέπουν τη συμπεριφορά μας στο σχολείο, στις ανθρώπινες σχέσεις και ευρύτερα στην κοινωνία, καθώς και στις αξίες που καλλιεργεί ο αθλητισμός.
Μέσα από ανοιχτό διάλογο, οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά, εξέφρασαν προβληματισμούς και μοιράστηκαν εμπειρίες από την καθημερινότητά τους, αναδεικνύοντας τη σύνδεση ανάμεσα στις αξίες και την πράξη.
Παράλληλα, έγινε αναφορά στα οφέλη του αθλητισμού αλλά και στις προκλήσεις που τον συνοδεύουν, όπως το άγχος και η πίεση, καθώς και στους τρόπους διαχείρισής τους μέσα από την προετοιμασία, τη στήριξη της ομάδας και την ψυχική ανθεκτικότητα.
Η συνάντηση αποτέλεσε μια δημιουργική εμπειρία ανταλλαγής απόψεων, αναδεικνύοντας τη σημασία της καλλιέργειας αξιών μέσα από τον διάλογο και τη βιωματική μάθηση.







