Greek – German Study Visit

H ΕΘΝΟΑ είναι ο πρώτος κεντρικός φορέας στην Ελλάδα που συντονίζει τις Ελληνογερμανικές ανταλλαγές στον αθλητισμό με την υποστήριξη του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας (ΕΓΙΝ). Από το 2018 μέχρι σήμερα, έχουν συντονιστεί 138 ανταλλαγές σε διάφορα αθλήματα.

Οι ανταλλαγές αυτές, επιδοτούνται από το (ΕΓΙΝ) και μέσα από κοινές δράσεις, οι συμμετέχοντες σε αυτές, ενισχύουν τις αξίες της φιλίας, της συνεργασίας και της πολιτισμικής ανταλλαγής.

Γερμανικοί φορείς νέων από Ομοσπονδιακά κρατίδια της Γερμανίας και εκπρόσωποι της DSJ ήρθαν στην Αθήνα για να συναντηθούν με Έλληνες εκπροσώπους, να γνωρίσουν καλύτερα το αθλητικό μοντέλο της χώρας μας, να συζητήσουν τις διαφορές μεταξύ των δύο χωρών και να συντονίσουν μελλοντικές ανταλλαγές.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν η Ολυμπιονίκης της υδατοσφαίρισης Βούλα Κοζομπόλη, μέλος της ΕΟΕ, Πρόεδρος των Olympians και της Επιτροπής Αθλητών, η οποία παρουσίασε στους γερμανικούς φορείς τη λειτουργία και τα προγράμματα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Επίσης, ο Ολυμπιονίκης κωπηλασίας Βασίλης Πολύμερος, οι Ολυμπιονίκες της Χειροσφαίρισης Αλέξης Αλβανός, Γιώργος Χαλκίδης, ο Λεωνίδας Καραΐσκος και ο Θωμάς Καραμπέτσιος, αντάλλαξαν απόψεις με τους Γερμανούς εκπροσώπους πάνω σε θέματα του αθλητισμού, συζήτησαν την ενίσχυση του θεσμού των ανταλλαγών και πως θα χτιστούν γέφυρες φιλίας μεταξύ των νέων των δύο χωρών.

Οι Γερμανοί εταίροι, επισκέφθηκαν το Ολυμπιακό Κέντρο Αντισφαίρισης στο ΟΑΚΑ, τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Βριλησσίων και των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, το Παναθηναϊκό Στάδιο και το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ