To ταξίδι του εγχειριδίου Ολυμπιακής Παιδείας (OVEP) απ’ τη Δύση στην Ανατολή

,

Και το πιο μεγάλο ταξίδι ξεκινάει μ’ ένα βήμα. Στην περίπτωση του OVEP, το βήμα στην Ελλάδα είναι αρκετά μεγάλο και ενώνει τη Δύση με την Ανατολή.

Ξεκινώντας από την Κέρκυρα και καταλήγοντας στην Κομοτηνή, το πρόγραμμα εκπαίδευσης του εγχειριδίου Ολυμπιακής Παιδείας, Olympic Values Education Programme (OVEP) της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που υλοποιεί η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, με την υποστήριξη της Ολυμπιακής Αλληλεγγύης, της κας Silvia Dalotto Master Trainer της ΔΟΕ και της Δ/ντριας της ΕΘΝΟΑ κας Ντενίζ Παναγοπούλου, δίνει την δυνατότητα σε όλους τους εκπαιδευτικούς της χώρας να διερευνήσουν και να υλοποιήσουν νέες μεθοδολογίες εκπαίδευσης, καλλιεργώντας την ανάπτυξη δεξιοτήτων του 21ου αιώνα.

Το πρόγραμμα (OVEP), προωθεί μέσα από τις αξίες του Ολυμπισμού δεξιότητες του 21ου αιώνα οι οποίες αποτελούν εφόδια για τον σύγχρονο άνθρωπο αλλά και νέες μεθοδολογίες και τρόπους προσέγγισης της γνώσης, μέσω της εμπειρίας.

Η αρχή της εκπαίδευσης έγινε τον Ιούνιο, από τη Βεργίνα και την Πέλλα δύο περιοχές γεμάτες συμβολισμούς και συνεχίζεται μετα από την Κέρκυρα και τα Ιωάννινα στα Γρεβενά, στην Κοζάνη, στις Σέρρες και την Κομοτηνή με τη συμμετοχή 260 εκπαιδευτικών οι οποίοι γίνονται πολλαπλασιαστές της διάχυσης των καλών πρακτικών του προγράμματος Ολυμπιακής Παιδείας (OVEP) σε όλη τη χώρα προς όφελος των μαθητών και μαθητριών της χώρας μας.

υχαριστούμε πολύ τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης και τους Συμβούλους Φυσικής Αγωγής για τη θερμή υποστήριξη και τη σημαντική τους βοήθεια για την υλοποίηση των επιμορφωτικών σεμιναρίων τους εγχειριδίου Ολυμπιακής Παιδείας (OVEP).

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ