1η Ημέρα Ολυμπιακής εβδομάδας στα Σχολεία

,

Ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία η 2η Ολυμπιακή εβδομάδα στα Σχολεία, που είναι σε τροχιά για το περιβάλλον και τον πλανήτη με τη συμμετοχή Σχολείων απο το Διδυμότειχο  και το Σουφλί έως τη Ρόδο και το International School of Cairo.

Ο Πρόεδρος της ΕΘΝΟΑ ο κ Γιώργος Αλικάκος, άνοιξε με τον χαιρετισμό του τη 2η Ολυμπιακή εβδομάδα, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της Ολυμπιακής Παιδείας για τους νέους στη χώρα μας και τόνισε ότι στο τέλος της 2ης Ολυμπιακής εβδομάδας θα γίνει ηλεκτρονική κλήρωση και θα δοθεί η ευκαιρία σε ένα σχολείο απο κάθε εκπαιδευτική περιφέρεια να πραγματοποιήσει μία δωρεάν τριήμερη εκδρομή στην Αρχαία Ολυμπία με όλα τα έξοδα καλυμμένα απο την ΕΟΕ και την ΕΘΝΟΑ. Στη συνέχεια χαιρετισμό  εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, έκανε ο κ. Δημήτρης Κερερές, Δ/ντης Φυσικής Αγωγής. Η Ολυμπιακή εβδομάδα δεν θα μπορούσε να μη ξεκινήσει απο τον τόπο που γεννήθηκαν οι Αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες, την Αρχαία Ολυμπία…

Οι αρχαιολόγοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, κα Ρούλα Λεβεντούρη και ο κ. Κώστας Αντωνόπουλος ταξίδεψαν τους 14.500 μαθητές και μαθήτριες που μας παρακολουθούσαν σε ένα μαγευτικό ταξίδι στον χρόνο και η κα Μαρία Παπαιωάννου Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, “ταξίδεψε” τους μαθητές μέσα απο το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας στους 1ους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, καθώς και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες για να γνωρίσουν τα βασικά στοιχεία της ιστορίας τους… Στη συνέχεια οι μαθητές με την ευκαιρία της 2ης Ολυμπιακής εβδομάδας, γνώρισαν τους Ολυμπιονίκες αθλητές μας Μάνο Ζερδεβά, Φανή Τζέλη και Πολυχρόνη Τζωρτζάκη με τους οποίους συνομίλησαν.

Η Ολυμπιακή εβδομάδα συνεχίζεται και τις επόμενες ημέρες με αμείωτο ενδιαφέρον απο Σχολεία απ’ όλη τη χώρα.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ