ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Για έναν κοινό στόχο που αφορά στην ένταξη της αθλητικής αγωγής στην εκπαίδευση και ειδικότερα την προώθηση των αξιών του Ολυμπισμού στους νέους υπέγραψαν σήμερα πρωτόκολλο συνεργασίας η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ) και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Πειραιά (ΟΠΑΝ).

Ο Προέδρος της ΕΘΝΟΑ Γιώργος Αλικάκος και ο Αντιπρόεδρος Ηλίας Δαλαΐνας συναντηθήκαν με τον Πρόεδρο του ΟΠΑΝ Ιωσήφ Βουράκη στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την υπογραφή του πρωτόκολλου συνεργασίας. Σε πολύ φιλικό και ευχάριστο κλίμα αντάλλαξαν τις απόψεις τους σχετικά με το πόσο σημαντικό είναι να εκπαιδευτούν τα παιδιά σε θέματα που αφορούν τον Ολυμπισμό και να μάθουν οι νέοι της χώρας που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, την ιστορία τους και τις αξίες που πρεσβεύουν παγκοσμίως.

Το μνημόνιο συνεργασίας θέτει τις βάσεις για μια συνεργασία με στόχο την προώθηση του Αθλητισμού και Ολυμπισμού στην εκπαίδευση, όπως :

Η υλοποίηση από κοινού πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων με στόχο την προώθηση των αρχών και των αξιών του αθλητισμού και του Ολυμπισμού, τη διάδοση του Ολυμπιακού Ιδεώδους και του ευ αγωνίζεσθαι.

Η στήριξη έργων που προάγουν τον αθλητισμό, τον εθελοντισμό γενικότερα και τον πολιτισμό.

Η διατήρηση και ανάδειξη της εθνικής αθλητικής και Ολυμπιακής κληρονομιάς.

Η ενημέρωση και δραστηριοποίηση του κοινού, σε θέματα αθλητικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Με αφορμή την συνάντηση αυτή και την υπογραφή του μνημονίου, τα δύο μέρη συμφώνησαν επίσης ότι είναι πολύ σημαντικό να έχουν οι νέοι την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν λιγότερο δημοφιλή αθλήματα όπως για παράδειγμα την σκοποβολή, την ξιφασκία ή το Τζούντο.

Με αφορμή την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας ο Πρόεδρος της ΕΘΝΟΑ κ. Γιώργος Αλικάκος σχολίασε:

« Ξεκινήσαμε μια συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά η οποία ευελπιστώ να διαρκέσει πολύ καιρό ώστε να καταφέρουμε να φέρουμε την νεολαία πιο κοντά στον αθλητισμό και τον Ολυμπισμό και επίσης να δώσουμε στους νέους την ευκαιρία να γνωρίσουν λιγότερο δημοφιλή αθλήματα κι έτσι ίσως αναδειχθούν ταλέντα που θα φέρουν μελλοντικά ολυμπιακά μετάλλια στην Ελλάδα. Η ΕΘΝΟΑ θα συνεχίσει να επιδιώκει τέτοιου είδους συνεργασίες και να διαδίδει το έργο και τις δράσεις της μέσα από το ευρύ εκπαιδευτικό έργο της για την Ολυμπιακή Παιδεία».

Από την πλευρά του ο κ. Βουράκης ευχαρίστησε τους κυρίους Αλικάκο και Δαλαΐνα για την συνεργασία αυτή τονίζοντας: « Γενικότερα στον Δήμο Πειραιά μας αρέσει να κάνουμε πράξεις και όχι να μένουμε στα λόγια. θεωρώ πως ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός ειδικότερα κατά την περίοδο κρίσης που διανύουμε σήμερα δίνει μια τεράστια διέξοδο στην νεολαίο που την έχει τόσο ανάγκη. Χαίρομαι ιδιαιτέρως για την υπογραφή του μνημονίου αυτού και θεωρώ αυτή την συνεργασία από τις πιο σημαντικές και εποικοδομητικές συνεργασίες που έχω κάνει έως τώρα στον Δήμο Πειραιά».

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ