ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΟΑ

,

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και Αθλητισμού και της ΔΟΑ για την υλοποίηση εκπαιδευτικών επισκέψεων στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία, σε συνεργασία με την ΕΘΝΟΑ.

Το μνημόνιο υπέγραψαν Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, Γιαννης Βρούτσης και Ισίδωρος Κούβελος. Παρόντες ήταν ο ΓΓ Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο Πρόεδρος της ΕΘΝΟΑ Γιώργος Αλικάκος, η ΓΓ της ΕΘΝΟΑ Ντόρα Πάλλη, ο Ολυμπιονίκης της Γυμναστικής Ιωάννης Μελισσανίδης, ο Κοσμήτορας της ΔΟΑ και μέλος της ΕΘΝΟΑ Κώστας Γεωργιάδης, ο σύμβουλος της ΔΟΑ Διονύσης Γάγγας, ο Δ/ντης της ΔΟΑ Μάκης Ασημακόπουλος, η σύμβουλος του Υπουργού Αθλητισμού Μαρία Πολύζου, η Δ/ντρια της ΕΘΝΟΑ Ντενίζ Παναγοπούλου και ο Δ/ντης Φυσικής Αγωγής Δημήτρης Κερερές.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών και Γυμνασίων όλης της χώρας και θα φέρει τους νέους και τις νέες κοντά στις Ολυμπιακές αξίες του σεβασμού, της αριστείας, της φιλίας, του Ευ αγωνίζεσθαι και της Ειρήνης καθώς και της αθλητικής ακεραιότητας και θετικής αθλητικής συμπεριφοράς στον τόπο που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Μετά απο επιλογή των σχολείων, θα γίνουν επισκέψεις στην Αρχαία Ολυμπία. Εκεί εξειδικευμένοι ξεναγοί θα αναλάβουν όλους τους συμμετέχοντες και θα τους ξεναγήσουν στο άγαλμα του ιδρυτή των Ολυμπιακών αγώνων Πιερ Ντε Κουμπερτέν όπου φυλάσσεται η καρδιά του, θα επισκεφθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας και όλους τους άλλους χώρους.

Θα μάθουν γιατί η Ελλάδα μπαίνει επικεφαλής στους θερινούς και στους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες. Θα μάθουν ότι η Ελληνική σημαία κυματίζει σε όλη την διάρκεια των αγώνων, για τον Ολυμπ Ύμνο που είναι Ελληνικός και πολλά άλλα. 

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ