ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΒΙΩΝΩ ΤΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΞΙΕΣ” ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΟΕ-ΔΟΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

,

Ξεκίνησε στις εγκαταστάσεις της ΕΟΕ και ΔΟΑ  στην Αρχαία Ολυμπία το πρόγραμμα  ”ΒΙΩΝΩ ΤΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΞΙΕΣ” απο το υπουργείο παιδείας και αθλητισμού, την ΕΟΕ, ΤΗΝ ΔΟΑ και την ΕΘΝΟΑ

για τα Γυμνάσια όλης της χώρας. 

Στην έναρξη της διοργάνωσης απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της ΕΘΝΟΑ και μέλος της ΕΟΕ  κ. Γιώργος Αλικάκος, επίσης ο κ. Μάκης Ασημακόπουλος εκ μέρους του Προέδρου της ΔΟΑ κ.Ισίδωρου Κούβελου και ο κ. Παναγιώτης Ανδρουτσόπουλος (Σχολικός Σύμβουλος Ηλείας), εκ μέρους του ΥΠΑΙΘΑ (Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού). 

Υπεύθυνη του προγράμματος Ολυμπιακής Παιδείας είναι η η διευθύντρια της ΕΘΝΟΑ κ. Ντενίζ Παναγοπούλου και ο συμβουλος κ.Σπύρος Αυγουστής.

Πρώτος ομιλητής ήταν ο Dr. Διονύσης Γάγγας.

Στην τριήμερη εκδήλωση (11-13 Μαρτίου)  συμμετέχουν 11 Σχολεία από την Ηλεία.

Τα σχολεία που συμμετείχαν:

1ο, 2ο, 3ο γυμνάσιο Αμαλιάδας, 1ο, 2ο, 3ο, 4ο  γυμνάσιο Πύργου, Γυμνάσιο Βασιλακίου, Γυμνάσιο Ζαχάρως, Γυμνάσιο Νεοχωρίου, Μουσικό γυμνάσιο Βαρθολομιού.

Η πρώτη μέρα ξεκίνησε με  εισαγωγή στον Ολυμπισμό. Ο  Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Δημήτρης Μούγιος, μύησε τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων της Ηλείας  στα μυστικά της κωπηλασίας, τους μίλησε για τις Ολυμπιακές αξίες, την αθλητική ακεραιότητα και τις  σωστές αθλητικές συμπεριφορές.

Οι μαθητές και οι  μαθήτριες όλων των σχολείων είχαν τη χαρά να συμμετέχουν σε αθλητικές δράσεις και στη συνέχεια να δουλέψουν εναλλακτικά σενάρια για το σεβασμό στο περιβάλλον.

Πραγματικά ήταν ένα εξαιρετικό ξεκίνημα!

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ