Ξεκίνησε η 3η Ολυμπιακή εβδομάδα

,

Ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή 29.720 μαθητών/τριων από 678 Σχολεία, η 3η Ολυμπιακή εβδομάδα, ένα πρόγραμμα που υλοποιεί η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή Hellenic Olympic Committee και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η θεματική ενότητα γι’αυτή τη χρονιά είναι «Γνωρίζω τα Ολυμπιακά αθλήματα –μαθαίνω για τη βιωσιμότητα και τον υγιεινό τρόπο να ζεις» και το ενδιαφέρον και η συμμετοχή Σχολείων από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια, μεγάλη!

Ο Πρόεδρος της ΕΘΝΟΑ ο κ Γιώργος Αλικάκος, άνοιξε με τον χαιρετισμό του τη 3η Ολυμπιακή εβδομάδα, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της Ολυμπιακής Παιδείας για τους νέους στη χώρα μας, δηλώνοντας την ευχαρίστηση του που φέτος συμμετέχουν τα Σχολεία της Κύπρου και της Ομογένειας και τόνισε ότι στόχος μας είναι, το πρόγραμμα αυτό να εξαπλωθεί παντού. Επίσης, κλείνοντας τον χαιρετισμό του είπε ότι στο τέλος της 3ης Ολυμπιακής εβδομάδας θα γίνει ηλεκτρονική κλήρωση και θα δοθεί η ευκαιρία σε ένα σχολείο από κάθε εκπαιδευτική περιφέρεια, όπως και σε ένα σχολείο από την Κύπρο και ένα από την Ομογένεια, να πραγματοποιήσει μία δωρεάν τριήμερη εκδρομή στην Αρχαία Ολυμπία με τα έξοδα καλυμμένα από την ΕΟΕ και την ΕΘΝΟΑ.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Μαίου 2023, με τη λήξη του προγράμματος στις 10.00 live.

Στη συνέχεια, χαιρετισμό εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, έκανε ο κ. Δημήτρης Κερερές, Δ/ντης Φυσικής Αγωγής, ο οποίος τόνισε και εκείνος τη σημασία της Ολυμπιακής Παιδείας και ευχαρίστησε την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία για την άριστη και εποικοδομητική συνεργασία που υπάρχει.

Η Ολυμπιακή εβδομάδα δεν θα μπορούσε να μη ξεκινήσει από τον τόπο που γεννήθηκαν οι Αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες, την Αρχαία Ολυμπία…

Ο αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, κ. Κώστας Αντωνόπουλος ταξίδεψε τους μαθητές και μαθήτριες που μας παρακολουθούσαν σε ένα μαγευτικό ταξίδι στον χρόνο μέσα από το Μουσείο της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας.

Στη συνέχεια ,οι μαθητές και οι μαθήτριες έμαθαν πληροφορίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Παρίσι το 2024 και τους δόθηκε η δυνατότητα μέσα από τις πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις που έκαναν ο κ Μιχάλης Φουντεδάκης για το breaking, η αθλήτρια κα Αθανασία Λιούνη για την αγωνιστική αναρρίχηση, ο αθλητής κ. Νίκος Πλυτάς για το σερφ και ο κ. Άγγελος Αρτελάρης για την τροχοσανίδα, να γνωρίσουν καλύτερα, τα νέα αθλήματα που θα δούμε στο Παρίσι, τα οποία και τους ενθουσίασαν.

Μετά, οι μαθητές με την ευκαιρία της 3ης Ολυμπιακής εβδομάδας, γνώρισαν τους Ολυμπιονίκες αθλητές μας Ευαγγελία Πλατανιώτη, Νίκο Μαυρομάτη, Χρήστο Βολικάκη και την παγκόσμια πρωταθλήτρια, Πηνελόπη Νίκα, με τους οποίους συνομίλησαν.

Τους δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσουν τα αθλήματα τους, να ενημερωθούν για τους κανόνες τους όπως και για τις καθημερινές συνήθειες και τη διατροφή που ακολουθούν για να πετύχουν τον στόχο τους.

Η Ολυμπιακή εβδομάδα συνεχίζεται και τις επόμενες ημέρες με αμείωτο ενδιαφέρον από Σχολεία της χώρας μας, της Κύπρου και της Ομογένειας.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ