Βιώνω τις Ολυμπιακές Αξίες 2024

,

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίστηκε (23-25/4) στις εγκαταστάσεις της ΕΟΕ και έδρα της  ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία το πρόγραμμα ” Βιώνω τις Ολυμπιακές Αξίες” με τη συμμετοχή του 1ου Γυμνασίου Κορίνθου, του Γυμνασίου Τροπαίων Αρκαδίας και του ΓΕΛ Αγίας Τριάδας Αργολίδας.

Στον χαιρετισμό που έκανε ο Κοσμήτορας της ΔΟΑ και μέλος του ΔΣ της ΕΘΝΟΑ κ. Κωνσταντίνος Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στην ιστορία των εγκαταστάσεων αλλά και στην συμβολή του Ολυμπιακού κινήματος στην παγκόσμια κοινότητα.

Ο Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Βασίλης Πολύμερος, αφού παρουσίασε το άθλημά του, είχε μια εξαιρετικά πολυεπίπεδη συνομιλία με τους μαθητές και τις μαθήτριες “περνώντας” σημαντικά μηνύματα τόσο για τον αθλητισμό όσο και για τη ζωή τους.

Στις τρεις ημέρες που ακολούθησαν, οι μαθητές και μαθήτριες μέσα από αθλητικές δραστηριότητες και διαδραστικά εργαστήρια, βίωσαν τις αρχές του Ολυμπισμού που αποτελούν τα δομικά εκείνα στοιχεία τα οποία βελτιώνουν τις σχέσεις των ανθρώπων ιδιαίτερα στις μέρες μας. Την τρίτη ημέρα έγινε και ολιγόλεπτη σύνδεση με το on line πρόγραμμα της “4ης Ολυμπιακής Εβδομάδας στο δρόμο για το Παρίσι 2024” τη στιγμή που μιλούσε ο χρυσός Παραλυμπιονίκης Νάσος Γκαβέλας και παρουσιάστηκε το βιβλίο ΠΕΝΤΕ ΚΥΚΛΟΙ-ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ που έχει εκδώσει η ΕΘΝΟΑ για τα άτομα με προβλήματα όρασης. Στο πλαίσιο του Προγράμματος οι μαθητές και οι μαθήτριες μαζί με τους/τις εκπαιδευτικούς-συνοδούς τους επισκέφθηκαν τον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Τέλος, ξεναγήθηκαν στο Ιστορικό Αρχείο των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004.

Το πρόγραμμα “Βιώνω τις Ολυμπιακές Αξίες”, γίνεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Αθλητισμού, τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ