Στο πρόγραμμα της 3ης Ολυμπιακής Εβδομάδας το Αρετάκειο – Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία

,

Στο τριήμερο εκπαιδευτικό ταξίδι (13 σχολείων από την Ελλάδα και ενός σχολείου από την Κύπρο) στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία, το οποίο έκλεισε με πολλές εκδηλώσεις αθλητικού, περιβαλλοντικού και πολιτιστικού περιεχομένου συμμετείχε ομάδα μαθητών του Αρετάκειου. Τους μαθητές συνόδευαν η καθηγήτρια ΦΑΣ Μαρία Κιλιάφη και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθανάσιος Κατσίμπελης.

Τα σχολεία που συμμετείχαν (μαζί με άλλα 3.237) στο πρόγραμμα της 3ης Ολυμπιακής Εβδομάδας, κληρώθηκαν να επισκεφθούν την Αρχαία Ολυμπία (με δωρεάν μετακίνηση, διαμονή και σίτιση) από 2 έως 4 Ιουνίου 2023 από την ΕΟΕ και της ΕΘΝΟΑ.
Στη διάρκεια της παραμονής τους, τα παιδιά γνώρισαν Ολυμπιονίκες και διακεκριμένους αθλητές, συνομίλησαν μαζί τους και συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες.

Επίσης, δημιούργησαν το “πράσινο μετάλλιο”, του οποίου η μια πλευρά αποτύπωνε Ολυμπιακά αθλήματα και αξίες ενώ η άλλη πλευρά εξέπεμπε περιβαλλοντικά μηνύματα. Τις καλλιτεχνικές δημιουργίες των μαθητών τις χάρηκαν μικροί και μεγάλοι όταν αναρτήθηκαν από τους εκπαιδευτικούς τους σε εξωτερικό χώρο με φόντο το στάδιο των εγκαταστάσεων.
Τα παιδιά απόλαυσαν την παρουσίαση της γέννησης του Διεθνούς Διαβατηρίου Fair Play, ενός διαβατηρίου, που όπως ειπώθηκε, διαβαίνει τα σύνορα των κρατών αφού αγγίζει τις καρδιές όλων των ανθρώπων. Καθηλωτική ήταν η σχεδιασμένη για το διαβατήριο, χορογραφία που παρουσίασε η ομάδα της Άρτεμις Ιγνατίου, της εμπνευσμένης χορογράφου των τεσσάρων προηγούμενων τελετών αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Εκτός από αυτές τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν εντός των εγκαταστάσεων της ΔΟΑ, τα σχολεία επισκέφτηκαν το Στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας, το παρακείμενο αρχαιολογικό χώρο και Μουσείο αλλά και το δάσος της Φολόης πραγματοποιώντας σχετική περιβαλλοντική δράση.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ