Στο δρόμο προς το Παρίσι, ξεκίνησε η 2η Ελληνογαλλική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή εβδομάδα

Με μεγάλη επιτυχία και με λαμπερούς αθλητές ξεκίνησε η 2η Ελληνογαλλική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Εβδομάδα που διοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α.) σε συνεργασία με την Γαλλική Ολυμπιακή Ακαδημία.Το άνοιγμα του προγράμματος έκανε ο Δ/ντης του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος Nicolas Eybalin, η βουλευτής Νορμανδίας κα Laurence Dumont, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Arnaud Richard και ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Γιώργος Αλικάκος.Οι πρώτες διαδικτυακές συναντήσεις των μαθητών πραγματοποιήθηκαν με τον Ολυμπιονίκη της Υδατοσφαίρισης και αρχηγό της Εθνικής μας Γιάννη Φουντούλη, την Ολυμπιονίκη της τοξοβολίας Ευαγγελία Ψάρρα, και τους Olympians του στίβου, Κρίστη Αναγνωστοπούλου δισκοβολία και τον Γάλλο αθλητή του βάδην Yohann Diniz.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να μιλήσουν με τους σπουδαίους αυτούς αθλητές, οι οποίοι μοιράστηκαν μαζί τους τα μυστικά τους αθλήματος τους και τις πιο σημαντικές στιγμές απο την καριέρα τους εμπνέοντας τους ως πρότυπα.Επίσης, μίλησαν στους μαθητές για τις αξίες που πρεσβεύει ο αθλητισμός και ο Ολυμπισμός, αξίες που καθημερινά βλέπουμε στη ζωή μας δίνοντας τους, ένα πολυ δυνατό μήνυμα αξιών μέσα απο τα παραδείγματα τους.

Η γαλλική γλώσσα, ως επίσημη γλώσσα των Ολυμπιακών Αγώνων, ήταν στο επίκεντρο του προγράμματος και όλες οι παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν και στις δύο γλώσσες. 

Τέλος, η εβδομάδα αυτή αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία κινητοποίησης μίας συλλογικής δυναμικής με επίκεντρο τη Γαλλοφωνία και με πρωταγωνιστές τους αθλητές, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των δύο χωρών.

Τις επόμενες ημέρες, θα καλωσορίσουμε και άλλους μεγάλους αθλητές όπως τη Magalie Pottier, ποδήλατο motocross, τον David Smetanine  κολύμβησης, τον Γιάννη Σεβδικαλή, δρόμοι 400 m, τον Paul-Antoine De Belval, ξιφασκίας και την μεγάλη ιστιοπλόο Αιμιλία Τσουλφά.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ