Πρόγραμμα Ανταλλαγής ΤΙΒ – ΔΝΟΗ Οκτώβριος 2022 Ηγουμενίτσα

,

Η κωπηλασία πρωτοπορεί!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις αρχές Νοεμβρίου η ανταλλαγή του Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας με το γερμανικό Σωματείο TIB Berlin,.

Πέραν τους αθλητικού προγράμματος που υλοποιήθηκε, τα δύο σωματεία ήταν μαζί στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2022, μία ημέρα μνήμης για την Ελλάδα.

Μνήμης για τους αγώνες και τη διεκδίκηση της  Ελευθερίας. Μνήμης και τιμής για τους ανθρώπους που πρόσφεραν  τη ζωή τους για αυτό τον αγώνα.

Οι λαοί, όμως, που επιδιώκουν την επικράτηση της Ειρήνης και της δημιουργικής συμπόρευσης των λαών για το μέλλον, επενδύουν στη συνεργασία, τη γνωριμία των λαών, στην άμβλυνση των διαφορών, του ρατσισμού και των προκαταλήψεων.

Αυτό το όραμα έχει ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας και το υλοποιεί έμπρακτα με το πρόγραμμα του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας (ΕΓΙΝ) «Θυμόμαστε για το αύριο».

Έτσι, καλωσόρισαν τους προσκεκλημένους τους από το Βερολίνο που εμφορούνται από τις ίδιες ιδέες με εκείνους, στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής που εκπονούν.

Δίνοντας την ευκαιρία στους νέους και των δυο χωρών, ακόμα και σε μια τόσο ιδιαίτερη μέρα, να συνομιλήσουν και  να σχεδιάσουν το μέλλον ελπιδοφόρα. Να αξιοποιήσουν δημιουργικά τα διδάγματα του παρελθόντος και να αποτελέσουν τους πυλώνες για τη διάδοση του ανθρωπισμού.

«Επιδοτήθηκε από το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα νεολαίας» 

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ