Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού!

,

Όλοι μαζί, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Υφυπουργείο Αθλητισμού, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, γιορτάσαμε με τον πιο όμορφο τρόπο την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού: Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, αθλητές, μαθήτριες, μαθητές, εκπαιδευτικοί σε μια φωτεινή ημέρα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, γεμάτη άθληση, παιχνίδι και συζήτηση.

Υγεία, δημιουργικότητα, δύναμη ψυχική και σωματική, σύνδεση και ενσωμάτωση μικρών και μεγάλων: ο αθλητισμός μας ωθεί να έρθουμε πιο κοντά, καλλιεργεί την ευεξία της ψυχής και του σώματος, μας ταξιδεύει, μας κάνει καλύτερους.

Βρεθήκαμε την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, μαζί με την Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως, τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, τον Κοσμήτορα του Παναθηναϊκού Σταδίου κ. Αντώνη Νικολόπουλο και τον Πρόεδρο της ΕΘΝΟΑ κ. Γιώργο Αλικάκο, με τους Ολυμπιονίκες και τους Παραολυμπιονίκες μας, τους αθλητές που μας έκαναν περήφανους στο Τόκιο το φετινό καλοκαίρι για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τις αξίες και τη σημασία του αθλητισμού, της προσπάθειας, της συμμετοχής, του «ευ αγωνίζεσθαι». Μαζί μας, μαθητές και μαθήτριες από το 1ο Δημοτικό Βριλησσίων και το 1ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής – συζητήσαμε, παίξαμε, τα παιδιά μας είπαν τα αγαπημένα τους αθλήματα. Και κλείσαμε με το μήνυμα των παιδιών: «Επιλέγουμε αθλητισμό – Κάθε μέρα!»

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ