Παγκόσμια Ημέρα FairPlay – 7 Σεπτεμβρίου 2023

,

Το “International Fair Play Passport” ταξιδεύει στην Ευρώπη!

Στις 7 Σεπτεμβρίου 2023, στην Παγκόσμια Ημέρα Fair Play, η Ιταλική Ολυμπιακή Ακαδημία (AONI) παρουσιάζει το International Fair Play Passport στο Σαν Μαρίνο και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ) στις Βρυξέλλες.

Στο Σαν Μαρίνο, πρεσβευτές του ‘International Fair Play Passport’, θα είναι η Allessandra Perilli, χάλκινη Ολυμπιονίκης της σκοποβολής στο Τόκυο 2020 και ο Massimo Bonini διεθνής παίκτης του ποδοσφαίρου, νικητής του Champions League 1985 με τη Juventus, η παρουσία των οποίων, στηρίζει τις αξίες του αθλητισμού και του Ευ αγωνίζεσθαι.

Επίσης, μαθητές θα παρουσιάσουν βίντεο για τις αξίες του Ευ αγωνίζεσθαι, του σεβασμού, της φιλίας και της συνεργασίας… και θα βραβευτούν κατά τη διάρκεια της τελετής.

Στις Βρυξέλλες, θα παρουσιαστεί στο Δημαρχείο, στο πλαίσιο της εκδήλωσης της IV World Fair Play Day, που είναι αφιερωμένη στην Ειρήνη.

Το βραβείο Fair Play for Peace, θα απονεμηθεί στην κα Berit Reiss Andersen, υπέρμαχο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Προέδρου της Νορβηγικής Επιτροπής για το Νόμπελ Ειρήνης.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ