Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η 3η Ολυμπιακή εβδομάδα στα Σχολεία

,

Με τη συμμετοχή 3.251 Σχολείων/τμημάτων και 129.752 χιλιάδων μαθητών απ’ όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η 3η Ολυμπιακή εβδομάδα στα Σχολεία!

Την ολοκλήρωση της 3ης Ολυμπιακής εβδομάδας στα Σχολεία χαιρέτησε ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Γιώργος Αλικάκος που έκλεισε τις εκδηλώσεις ευχαριστώντας όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που αγκάλιασαν το πρόγραμμα, δίνοντάς τους ραντεβού την επόμενη χρονιά.

Η θεματική ενότητα της Ολυμπιακής εβδομάδας 2023, ήταν «Γνωρίζω τα Ολυμπιακά αθλήματα-μαθαίνω για τη βιωσιμότητα και τον υγιεινό τρόπο να ζεις».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες πραγματοποίησαν ένα πολύ όμορφο διαδικτυακό ταξίδι στον χρόνο και την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, γνώρισαν σπουδαίους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας, στο Ολυμπιακό Μουσείο της Λωζάνης και στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας. Τα παιδιά γιόρτασαν και ανακάλυψαν τις Ολυμπιακές Αξίες, τη φιλία, το σεβασμό, την αριστεία αλλά και τη σύνδεσή τους με τη βιωσιμότητα κυρίως στο πεδίο των σχέσεων τους με τους άλλους ανθρώπους αλλά και οτιδήποτε τα περιβάλλει.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία ευχαριστούν θερμά όλους τους διακεκριμένους Έλληνες αθλητές Ολυμπιονίκες που στήριξαν την 3η Ολυμπιακή εβδομάδα, εμπνέοντας τους μαθητές, δίνοντάς τους την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί τους και να γνωρίσουν τα αθλήματά τους.

Συμμετείχαν οι αθλητές/τριες: Ευαγγελία Πλατανιώτη (Συγχρονισμένη κολύμβηση), Νίκος Μαυρομάτης (Σκοποβολή), Χρήστος Βολικάκης (Ποδηλασία), Πηνελόπη Νίκα (Laser Run), Σπύρος Γιαννιώτης (Μαραθώνια κολύμβηση), Κώστας Φιλιππίδης (Άλμα επί κοντώ), Ευαγγελία Ψάρρα (Τοξοβολία), Κρίστη Αναγνωστοπούλου (Δισκοβολία), Άννα Ντουντουνάκη (Κολύμβηση), Αλέξανδρος-Ιωάννης Γκινής (Αλπικό Σκι), Αθανασία Λιούνη (Αγωνιστική Αναρρίχηση), Κωνσταντίνος Γεννηδουνιάς (Υδατοσφαίριση), Τατιάνα Γκούσιν (Ύψος) και Μαρία Καραγιαννοπούλου (Τζούντο).

Επίσης, ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για την υποστήριξη και τις εξαιρετικές παρουσιάσεις, την Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας κα Ερωφίλη Κόλλια και τον αρχαιολόγο κ. Κώστα Αντωνόπουλο, τις εκπαιδευτικούς του Ολυμπιακού Μουσείου της Λωζάνης κυρίες Julie Thum και Evelyn Pfeifer, τη Δ/ντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας κα Μαρία Παπαϊωάννου και τις συνεργάτιδες εκπαιδευτικών προγραμμάτων κυρίες Έλενα Πολίτη και Ελίνα Πεχλιβανίδη, τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Ομάδα για τον κόσμο περιβαλλοντική συμμαχία 2004+ κ. Γιώργο Καζαντζόπουλο, τη Δρ Άννα Παπαγεωργίου Κλινική Διαιτολόγο – Διατροφολόγο και Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, διδάκτωρ στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και βεβαίως την υπέροχη εικαστικό μας κα Ιωάννα Τσαχτσιρλή και την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδος που ενέπνευσε τα παιδιά να δημιουργήσουν υπέροχα έργα, ξετυλίγοντας το ταλέντο τους…

Ευχαριστούμε πολύ το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, τη Δ/νση Φυσικής Αγωγής και τον προϊστάμενό της κ. Δημήτρη Κερερέ, την Ολυμπιακή Ακαδημία της Κύπρου, τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Χρυσοστόμου και την Κοσμήτορα της Ακαδημίας κα Κλέα Παπαέλληνα αλλά και τους επιβλέποντες καθηγητές του Προγράμματος κα Ξένια Αργειτάκη και κ. Κώστα Γεωργιάδη.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κωνσταντίνο Τσιγκαρά για την υπομονή και την σημαντική του υποστήριξη στην επιτυχία και της 3ης Ολυμπιακής εβδομάδας στα Σχολεία καθώς και την ομάδα εργασίας, κα Χριστίνα Καλτσά, κα. Μαρία Τσουρή και κ. Σπύρο Αυγουστή που στήριξαν έμπρακτα αυτή την προσπάθεια.

Με το καλό να ανταμώσουμε και του χρόνου!

Ο Πρόεδρος της ΕΘΝ.Ο.Α

Γιώργος Αλικάκος

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ