Ολοκλήρωση 2ης Ολυμπιακής εβδομάδας

,

Στο πλαίσιο του προγράμματος της 2ης Ολυμπιακής εβδομάδας, 150 παιδιά από Σχολεία όλης της χώρας, ένα από κάθε εκπαιδευτική Περιφέρεια, κληρώθηκαν και συμμετείχαν σε ένα τριήμερο πρόγραμμα που τους προσέφεραν η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ξεναγήθηκαν στον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, εκεί που ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην αρχαιότητα κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο του Πιέρ Ντε Κουμπερτέν, το σχολείο του Δημοτικού Σχολείου Νέας Τρίγλιας φύτεψε μία ελιά στο προαύλιο χώρο του μνημείου Πιερ Ντε Κουμπερτέν και επίσης ξεναγήθηκαν στο Ιστορικό Αρχείο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004 και να ζωγράφισαν το μήνυμά τους για την Ειρήνη..

Σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά μεγάλους Έλληνες Ολυμπιονίκες και διακεκριμένους αθλητές και να πραγματοποιήσουν ένα βιωματικό πρόγραμμα αθλημάτων (δρόμους, άλματα, ρίψεις, laser run, χάντμπολ, άρση βαρών, γκολφ, cross hoping) το οποίο και λάτρεψαν!

Επίσης, στην Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος γιορτάσαμε όλοι μαζί με δράσεις μαζί με στο μαγευτικό δάσος της Φολόης που προστατευόμενη περιοχή από το Δίκτυο NATURA 2000!

Επισκεφτήκαμε το κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο Κούμανη και οι μαθητές πραγματοποίησαν δράση συγκομιδής απορριμμάτων μέσα στο δάσος, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την ατομική ευθύνη που έχουμε όλοι μας…

Τα Σχολεία που συμμετείχαν ήταν, το Ειδικό Δημοτικό Αλεξανδρούπολης, το 4ο Δημοτικό Αγίας Βαρβάρας, το 2ο Δημοτικό Μυτιλήνης, το 25ο Δημοτικό Πάτρας, το 6ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας, το Δημ. Σχ. Καρδιτσομαγούλας, το Γυμνάσιο Νυδρίου, το 10 Δημοτικό Νέας Τρίγλιας, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λιμένα Χερσονήσου, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κώ, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης και το Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών.

Μαζί τους ήταν οι Ολυμπιονίκες της άρσης βαρών Βίκτωρας Μήτρου και Γιώργος Τζελίλης, της χειροσφαίρισης Γιώργος Χαλκίδης, και οι διακεκριμένοι αθλητές Πηνελόπη Νίκα (μοντέρνο πένταθλο), Αντώνης Πλατής (γκολφ), Άννα Χαραλαμπίδη (υδατοσφαίριση), Άγγελος Λεμάνης (ιστιοπλοΐα), Ρούλα Γιαννικάκη (στίβος) και Χριστίνα Ζαχαριάδου (αντισφαίριση), Aimee Lou Le Floch (ρυθμική γυμναστική) από την Οργανωτική Επιτροπή Paris 2024, τους οποίους ευχαριστούμε πολύ για την ξεχωριστή εμπειρία που χάρισαν στους μαθητές. Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Μιχάλη Μερτζιανίδη για την εξαιρετική παρουσίαση του παιχνιδιού Run & Out και όλη τη βοήθεια και αγάπη του.

Ο Πρόεδρος της ΕΘΝΟΑ κύριος Γιώργος Αλικάκος δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που για πρώτη φορά μαθητές από όλη την Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να φιλοξενηθούν, να μάθουν, να γνωρίσουν από κοντά Έλληνες Ολυμπιονίκες, τα Ολυμπιακά αθλήματα και τις αρχές και τις αξίες του Ολυμπισμού. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων δημιούργησαν την Ολυμπιακή εβδομάδα στα Σχολεία, όπου τη φετινή χρονιά, συμμετείχαν 93.858 μαθητές και 2.882 σχολεία από όλη την Ελλάδα.

Κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία, στόχος μας είναι η Ολυμπιακή Παιδεία να διδάσκεται σε όλα τα σχολεία της χώρας μας!

Ευχαριστούμε πολύ για την μεγάλη επιτυχία που είχε η φιλοξενία, η διαμονή και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των 150 μαθητών από όλη την Ελλάδα στους χώρους της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας τους καθηγητές συνοδούς των μαθητών, τους Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές που συμμετείχαν, και την διευθύντρια της ΕΘΝΟΑ κα. Ντενίζ Παναγοπούλου η οποία συντόνισε όλο το πρόγραμμα.»

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Allianz που προσέφερε την ασφαλιστική κάλυψη για όλους τους συμμετέχοντες, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, τον Δασάρχη Πύργου κ. Λέτα και την υπεύθυνη Φυσικής προστασίας και περιβάλλοντος κα. Καραμπέρου που συνέβαλαν με την υποστήριξη τους στην επιτυχία όλων των δράσεων μας και τον υπεύθυνο των εγκαταστάσεων της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Βαγγέλη Φρύγγη.

Γιώργος Αλικάκος

Πρόεδρος ΕΘΝΟΑ

Η δεύτερη ολυμπιακή εβδομάδα στην Αρχαία Ολυμπία | 20/06/2022 | ΕΡΤ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ