Ο Ολυμπιονίκης Δημοσθένης Ταμπάκος, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων

,

Τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023, το 7ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων με διευθύντρια την κ. Χριστίνα Πέτρου υποδέχτηκε τον κ. Δημοσθένη Ταμπάκο, Αργυρό Ολυμπιονίκη στο Σύδνεϋ και Χρυσό Ολυμπιονίκη στην Αθήνα στο άθλημα των κρίκων, την κ. Véronique Bruez, ακόλουθο συνεργασίας για τη γαλλική γλώσσα της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, και την κ. Ysabelle Mabire, βοηθό στο τμήμα Εκπαιδευτικής Συνεργασίας του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Γαλλικής Γλώσσας, καθώς το σχολείο συμμετείχε, με τις εκπαιδευτικούς κ. Μαίρη Κοβάνη ΠΕ05 και κ. Γλυκερία Τζοβάρα ΠΕ70, στην 3η Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Εβδομάδα που διοργάνωσε το Γαλλικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία.

Οι μαθητές της Ε1 τάξης συναντήθηκαν διαδικτυακά στις 7/2/2023 με τον Ολυμπιονίκη κ. Δημοσθένη Ταμπάκο. Ήταν μια συναρπαστική εμπειρία για τους μαθητές οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να προσκαλέσουν τον Ολυμπιονίκη στο σχολείο.

Σε συνέχεια αυτής της συνάντησης, το σχολείο υποδέχτηκε τους εκλεκτούς προσκεκλημένους του, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά, μέσω της παρουσίασης που ετοίμασε για εκείνα ο κ. Δημοσθένης Ταμπάκος, να μοιραστούν ένα κοινό πάθος, τον αθλητισμό και τις αξίες του, και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα αναπηρίας. Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή τιμητικής πλακέτας εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στον Έλληνα Ολυμπιονίκη.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ