Μαθητές σχολείων του Πειραιά προπονήθηκαν από Ολυμπιονίκες σε αθλητική δράση του Ο.Π.Α.Ν. και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας

Μια μοναδική εμπειρία έζησαν μαθητές σχολείων του Πειραιά στο Δημοτικό Θεμιστόκλειο Στάδιο, χθες, όπου είχαν την ευκαιρία να αθληθούν έχοντας ως προπονητές Ολυμπιονίκες, οι οποίοι δίδαξαν στα παιδιά τα πρώτα  «μυστικά»  από μια σειρά αθλημάτων που φιλοξενούνται στους ολυμπιακούς αγώνες, όπως άρση βαρών, χάντμπολ, ρυθμική γυμναστική,  τένις, βόλεϊ,  ξιφασκία, Laser Run, κωπηλασία,  κ.ά..   

Στο Δημοτικό Θεμιστόκλειο Στάδιο βρέθηκαν πολλοί Ολυμπιονίκες διαφόρων αθλημάτων, όπως ο Γιώργος Τζελίλης από την άρση βαρών, η Νέρι Νιαγκουάρα  από την κολύμβηση,  ο Γιώργος  Χαλκίδης από το χάντμπολ, η Μαρία Τσουρή  και η  Άννα Χαραλαμπίδου από το πόλο, η Χριστίνα Καλτσά από την ρυθμική γυμναστική, ο  Αλέξανδρος Γιακούποβιτς  και η Χριστίνα Ζαχαριάδου από το τένις,  ο  Σωτήρης Ανυφαντής  από την ξιφασκία, ο Πάνος  Αγγελόπουλος από το Laser Run, ο Δημήτρης Μπουκουβάλας από την κωπηλασία  και άλλοι.

Οι μαθητές ήταν χωρισμένοι σε ομάδες και συμμετείχαν σε 14 σταθμούς/δράσεις σε ολυμπιακά αθλήματα.

Τη σημαντική αυτή αθλητική δράση διοργάνωσε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά  (Ο.Π.Α.Ν.) σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας 2021.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, ανέφερε:

«Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχθήκαμε στο Θεμιστόκλειο Στάδιο Ολυμπιονίκες και την Εθνική  Ολυμπιακή Ακαδημία σε μια ακόμη διαδραστική αθλητική δράση, στην οποία συμμετείχαν  μαθητές της πόλης μας. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μυστικά των ολυμπιακών αθλημάτων, να κοινωνικοποιηθούν και να ζήσουν μια πολύτιμη εμπειρία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους σημαντικούς αυτούς αθλητές, τους Ολυμπιονίκες, που συμμετείχαν σε αυτήν την όμορφη δράση καθώς και την Εθνική  Ολυμπιακή Ακαδημία για τη συνεργασία. Ο Πειραιάς  πρωταγωνιστεί πλέον στα αθλητικά δρώμενα  και θα συνεχίσουμε  να επιδιώκουμε τη διοργάνωση δράσεων στην πόλη, οι οποίες φέρνουν τους πολίτες και κυρίως τα παιδιά και τους νέους πιο κοντά στον αθλητισμό».

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κ. Ιωσήφ Βουράκης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Είναι μεγάλη μας τιμή που οι μεγάλοι αυτοί αθλητές, οι Ολυμπιονίκες, μέλη εθνικών ομάδων,  δείχνουν στα παιδιά μας ολυμπιακά αθλήματα, με τα οποία έρχονται σε επαφή για πρώτη φορά. Πολλοί  από τους αθλητές  δεν είχαν επισκεφθεί ξανά την πόλη μας. Στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας εγκαινιάζουμε μια συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες το επόμενο  διάστημα. Θεωρώ ότι και τα παιδιά, αλλά και οι γονείς που βλέπουν τα παιδιά τους να γνωρίζουν καινούργια αθλήματα είναι ευχαριστημένοι.  Ο Πειραιάς είναι πρωταγωνιστής, τέτοιες δράσεις μόνο καλό προσφέρουν και στο μέλλον θα κάνουμε πολλά περισσότερα».

Η εκπρόσωπος της Εθνικής  Ολυμπιακής  Ακαδημίας   κα Ντενίζ Παναγοπούλου, σε δήλωσή της, επεσήμανε:

«Είναι  μεγάλη μας η χαρά ως  Εθνική  Ολυμπιακή  Ακαδημία που ξεκινήσαμε  συνεργασία με τον Ο.Π.Α.Ν.  την οποία πιστεύουμε ότι θα επεκτείνουμε και θα συνεχιστεί στο μέλλον. Βρισκόμαστε εδώ με Ολυμπιονίκες, προκειμένου τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με όλα τα ολυμπιακά αθλήματα. Στόχος μας είναι να μεταλαμπαδεύσουμε τις αξίες που πρεσβεύει ο αθλητισμός, διότι ο αθλητισμός μας κάνει καλύτερους ανθρώπους, μας μαθαίνει πολλά και θέλουμε τα παιδιά να νιώσουν τη χαρά που δίνει ο αθλητισμός. Να τον αγαπήσουν και όποιο παιδί επιθυμεί να συνεχίσει στο μέλλον ένα από αυτά τα αθλήματα». 

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος, σε δήλωσή του, σημείωσε:

«Ο Ο.Π.Α.Ν. και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία πραγματοποίησανμια πρωτότυπη διοργάνωση,  όπου μικροί και μεγάλοι μαθητές γνώρισαν από κοντά τα ολυμπιακά αθλήματα και προπονήθηκαν  με Ολυμπιονίκες.

Η δράση έχει ιδιαίτερη σημασία διότι συνέπεσε με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού όπου πραγματοποιήθηκαν  πολλά αθλητικά προγράμματα στα σχολεία μας». 

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ