Ημέρα γνωριμίας με τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα

,

Το Παναθηναϊκό Στάδιο γέμισε σήμερα απο χαρούμενες φωνές των μαθητών/τριων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας, που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα και Έλληνες Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες.
Την εκδήλωση διοργάνωσε η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ) σε συνεργασία με την Παραολυμπιακή Επιτροπή και τη συμμετοχή τουBe Active, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με αναπηρία. 

Στόχος της δράσης ήταν, οι μαθητές και οι μαθήτριες, να βιώσουν την έννοια και τη σημασία της συμπερίληψης μέσα από τον αθλητισμό.Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και Πρόεδρος της Επιτροπής Be Active, κ. Γιώργος Μαυρωτάς, ο Αντιπρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Θανάσης Τσιβίλης και οι κ. Κέλλυ Λουφάκη και Εύη Μωραιτίδου, Πρέσβειρές του Be Active και ο Δ/ντης Φυσικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘ Δημήτρης Κερερές.

Συμμετείχαν ενεργά και στήριξαν την “Ημέρα γνωριμίας με τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα” Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες και διακεκριμένοι αθλητές, Γιώργος Τζελίλης, Μαρία Καραγιαννοπούλου, Βαρβάρα Μαγνήσαλη, Μαρία Τσουρή, Σωτήρης Ανυφαντής, Γιάννης Σεβδικαλής, Κέλλυ Λουφάκη, Τάσος Βουγιουκλίδης, Γιάννης Κωστάκης, Χρήστος Κορομηλάς, Στέφανος Διαμαντής, Παναγιώτης Σουλάνης, Ναστάζια Πυργιώτη, Νίκος Κωσταντόπουλος,  Άννα Χαραλαμπίδη, Χριστίνα Καλτσά και Χριστίνα Ζαχαριάδου, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, συμμετείχαν στα αθλήματα της ξιφασκίας και ξιφασκίας με αμαξίδιο, αντισφαίρισης και αντισφαίρισης με αμαξίδιο, στο boccia, στην άρση βαρών και άρση βαρών σε πάγκο, στην πετοσφαίριση καθιστών, στο στίβο, στο vortex και στο άλμα εις μήκος άνευ φοράς.

Ο ενθουσιασμός και το ενδιαφέρον των μαθητών/τριων ήταν τεράστιος και αποχαιρέτισαν το μαγευτικό Παναθηναϊκό Στάδιο με τις καλύτερες εντυπώσεις, γιατί ο αθλητισμός, μας εμπνέει και μας ενώνει!

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ