Η πρώτη ανταλλαγή Νέων που χρηματοδοτείται από το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας είναι στον αθλητισμό!

Οι αθλητές/τριες του beach volley γράφουν ιστορία συμμετέχοντας σε αυτήν τη διαπολιτισμική ανταλλαγή με Γερμανούς.

Στις 14 Μαΐου 2021, οι νέοι και από τις δύο χώρες ο αθλητισμός και το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας (ΕΓΙΝ) θα γράψουν ιστορία. Ένα νέο κεφάλαιο στις προσπάθειες μιας βαθύτερης συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας ανοίγει με το σωματείο του Beach Volley, Α.Σ. Περιστερίου Βόλεϊ και από το Αμβούργο του “Sand für Alle”.

Οι δύο σύλλογοι μαζί, διοργανώνουν την πρώτη συνάντηση νεολαίας μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας υπό τη νέο συσταθείσα ομπρέλα του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας.

Το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας ξεκίνησε τη λειτουργία του την 1η Απριλίου 2021 και έχει θέσει ως στόχο την εμβάθυνση και ενίσχυση των Ελληνογερμανικών σχέσεων.

Η ΕΘΝΟΑ σε συνεργασία με την Deutche Sportjugend, υποστηρίζουν το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας σε αυτό τον τομέα.

«Ήταν πολύ μακριά, αλλά τον περασμένο μήνα το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας κατάφερε να ξεκινήσει το έργο του. Δεν πίστευα ότι θα μπορούσαμε να οργανώσουμε μια πρώτη ανταλλαγή νέων τόσο γρήγορα υπό τις τρέχουσες συνθήκες, οπότε είμαι όσο πιο ευχαριστημένη γίνεται και ελπίζω ότι αυτό θα είναι μόνο η αρχή πολλών διαπολιτισμικών ανταλλαγών με τον αθλητισμό παιδιών και νέων με την Ελλάδα », λέει η Kiki Hasenpusch, μέλος της Deutche Sportjugend και του εποπτικού συμβουλίου του ΕΓΙΝ»

Οι προετοιμασίες για τη διαδικασία ίδρυσης του ΕΓΙΝ συνοδεύτηκαν στενά από τη Deutche Sportjugend. Η Deutche Sportjugend μαζί με τον συνεργαζόμενο οργανισμό της, την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, πραγματοποιήσαν διάφορες εκδηλώσεις για την επέκταση των Ελληνογερμανικών ανταλλαγών των νέων στον αθλητισμό. Ως αποτέλεσμα αυτής της εντατικής συνεργασίας και προετοιμασίας, το ειδικό πρόγραμμα που υπήρχε αρχικά, αντικαταστάθηκε τώρα με χρηματοδότηση από το νεοϊδρυθέν Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας .

Το σωματείο beach volley , Α.Σ. Περιστερίου Βόλεϊ και ο Γερμανός εταίρος του σωματείου “Sand für Alle” ανέλαβαν την πρόκληση της πανδημίας C και ανέπτυξαν μαζί μια βιώσιμη και πρακτική έννοια υγιεινής λαμβάνοντας υπόψη τα πρωτόκολλα και τους κανόνες που ισχύουν στην Ελλάδα καθιστώντας έτσι δυνατή την πραγματοποίηση μιας ασφαλούς συνάντησης για τη νεολαία. Στις έντεκα μέρες που θα ακολουθήσουν, θα περάσουν χρόνο για να γνωρίσουν την περιοχή της Αθήνας, τη χώρα της Ελλάδας και ειδικά τους αθλητές της άλλης χώρας και να κάνουν νέους φίλους. Οι Γερμανοί αθλητές/τριες κατέγραψαν τις προσδοκίες τους στο βίντεο που βλέπεται.

Το σύνθημα της συνάντησης για τη νεολαία είναι η «Δημοκρατία στην παραλία της Μεσογείου», οπότε εκτός από τον αθλητικό κοινό σημείο, οι κοινωνικές και δημοκρατικές διαδικασίες θα συζητηθούν επίσης από τη Ελληνική και την Γερμανική προοπτική. Επίσης προβλέπεται και η ανταλλαγή στη Γερμανία.

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και να γεμίσουν εμπειρίες!

«Επιδοτήθηκε από το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα νεολαίας» 

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ