Η παραολυμπιονίκης Κέλλυ Λουφάκη στο Δημοτικό Σχολείο Παραδεισίου

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ας μοιραστούμε όλοι μαζί το πάθος για τους Αγώνες» “Partagons tous ensemble la passion de Jeux”, Erasmus + CHLOERIS και σε συνεργασία με την ΕΘΝΟΑ , την Πέμπτη 31 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό σχολείο Παραδεισίου μια ξεχωριστή εκδήλωση με την παγκόσμια πρωταθλήτρια στην ξιφασκία με αμαξίδιο , Κέλλυ Λουφάκη.

Η αθλήτρια μίλησε στους μαθητές για την οδική ασφάλεια, για τις δυσκολίες τις οποίες μπορεί να αντιμετωπίζει ένα άτομο με κινητικά προβλήματα στην καθημερινότητα του αλλά και για τις αξίες του αθλητισμού. Μέσα από το παράδειγμα της βλέπουμε πόσο η πίστη, η επιμονή και η αφοσίωση μπορούν να μας οδηγήσουν στη κατάκτηση των στόχων.

Οι μαθητές συνομίλησαν με την αθλήτρια και γνώρισαν με βιωματικό τρόπο το άθλημα της ξιφασκίας με αμαξίδιο κάτι που τους ενθουσίασε πάρα πολύ. Ιδιαίτερη στιγμή ήταν και όταν οι μαθητές της Ε και Στ τάξης παρουσίασαν τις ζωγραφιές που είχαν ετοιμάσει επιλέγοντας να γράψουν σε αυτές μια μόνο λέξη όπως «προσπάθεια» , «δύναμη» , «πίστη» , «αγάπη» , «θάρρος» , «στόχος».

Η δράση αυτή μόνο θετικές εντυπώσεις άφησε σε μαθητές αλλά και σε όλο το σύλλογο διδασκόντων που είχε την ευκαιρία να γνωρίσει την κα Κέλλυ Λουφάκη.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ