Ολυμπιακή Εβδομάδα στα Σχολεία – Πρώτοι Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες: 130 χρόνια μετά | 25 - 29 Μαϊου 2026

Η Ολυμπιονίκης Πόλυ Σαρέγκου στο 6ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς

Η Πόλυ Σαρέγκου, Ολυμπιονίκης και πρωταθλήτρια καλαθοσφαίρισης, που κατέλαβε την 7η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, επισκέφθηκε το 6ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς ως εκπρόσωπος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, στο πλαίσιο της 12ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές συμμετείχαν σε ομαδικές δραστηριότητες και διαδραστικά παιχνίδια, μέσα από τα οποία προσεγγίστηκαν με απλό και βιωματικό τρόπο οι αξίες του Ολυμπισμού: σεβασμός, αριστεία και φιλία. Μέσα από σύντομες ασκήσεις και συζητήσεις, οι μαθητές εστίασαν στη σημασία της συνεργασίας, της προσπάθειας και της αυτοπειθαρχίας.

Η Πόλυ Σαρέγκου μίλησε ανοιχτά για τη δική της διαδρομή στον αθλητισμό, αναφέροντας στιγμές που καθόρισαν την πορεία της. Χωρίς εξιδανικεύσεις, ανέδειξε πώς η αφοσίωση και η συνέπεια μπορούν να γίνουν εργαλείο ζωής, εντός κι εκτός γηπέδου. Το μήνυμα που πέρασε δεν εστίασε στις διακρίσεις, αλλά στον τρόπο με τον οποίο ο αθλητισμός μπορεί να διαμορφώσει χαρακτήρες με ενσυναίσθηση και κοινωνική ευθύνη.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ