Η ΕΘΝΟΑ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΦΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΕΡΓΙΟ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ”ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ” 

,

Με αφορμή το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ”Ολυμπιακή Παιδεία-4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία” το οποίο υλοποιείται απο την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ) σε συνεργασία με την Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.” το τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου διοργανώνει παράλληλες δράσεις. .

Την Δευτέρα 22 Απριλίου και την Τετάρτη 24 Απριλίου στο Δημοτικό Στάδιο Καλλονής ”Κώστας Κεντέρης” θα γίνει παρουσίαση πέντε Ολυμπιακών Αθλημάτων με την συνεργασία καθηγητών φυσικής αγωγής των σχολείων που θα συμμετέχουν και τοπικούς συλλόγους-σωματεία που ασκούν τα αθλήματα:Στίβος, Ταε Κβο Ντο, Ξιφασκία, Τένις-Επιτραπέζια Αντισφαίριση και Κωπηλασία.

Την Παρασκευή 26 Απριλίου θα παρευρίσκονται δυο Ολυμπιονίκες εκπρόσωποι της ΕΘΝΟΑ η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις στα σχολεία της χώρας, διαδίδοντας τα ιδεώδη και τις αξίες του αθλητισμού στους μαθητές και στις μαθήτριες.

Οι Ολυμπιονίκες της καλλιτεχνικής κολύμβησης Ελευθερία Φτούλη και της κωπηλασίας Στέργιος Παπαχρήστος θα παρουσιάσουν το άθλημά τους, θα μιλήσουν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τις αξίες του Ολυμπισμού και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ