Η ΕΘΝ.Ο.Α. διδάσκει την ολυμπιακή παιδεία στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου με την ολυμπιονίκη Ιωάννα Μπουζιου και την παγκόσμια πρωταθλήτρια Χριστίνα Καλτσά

,

Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας – ΕΘΝ.Ο.Α συνεχίζει τις επισκέψεις της στα Σχολεία, διδάσκει την Ολυμπιακή παιδεία και διαδίδει τα ιδεώδη και τις αξίες του αθλητισμού στους μαθητές και τις μαθήτριες.

👉 Η Ολυμπιονίκης στο Softball 🥎 Ιωάννα Μπούζιου Bouziou Ioanna και η Παγκόσμια πρωταθλήτρια της Ρυθμικής Γυμναστικής 🤸‍♀️ Χριστίνα Καλτσά Kaltsa Cristina επισκέφθηκαν  το 16ο Δημοτικό  σχολείο Αμαρουσίου, την Τρίτη 28 Μαίου 2024 . 

Με πολύ μεγάλη χαρά και τιμή ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου φιλοξένησε στον προαύλιο χώρο τις δύο αθλήτριες. Στο πλαίσιο των δράσεων της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας – ΕΘΝ.Ο.Α., οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα αθλήματα του Softball & της Ρυθμικής Γυμναστικής τόσο με την επίδειξη του σχετικού εξοπλισμού ,όσο και ακούγοντας με προσοχή και ενδιαφέρον όλα αυτά τα οποία τους μεταλαμπάδευσαν τόσο με την εμπειρία όσο και με την τεχνογνωσία τους οι δυο διακριθείσες αθλήτριες.

Τα παιδιά είχαν ακόμη την ευκαιρία να δουν και να αγγίξουν την αυθεντική δάδα των  Ολυμπιακών αγώνων “ΤΟΚΥΟ 2020” και να ενημερωθούν για τους συμβολισμούς και τη σημασία της λαμπαδηδρομίας για την Ελλάδα και τον κόσμο.

Οι ερωτήσεις πολλές, οι απορίες για θέματα σχετικά με τα δυο αθλήματα ακόμα περισσότερες, με αποτέλεσμα να ανανεωθεί το ραντεβού για την επόμενη σχολική χρονιά. Οι εκπαιδευτικοί συνεχάρησαν τις αθλήτριες για όλα όσα δίδαξαν και τους ευχήθηκαν να είστε πάντα δυνατές και τόσο διαδραστικές – δοτικές για όλους. 

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ