Επίσκεψη του κορυφαίου αθλητή της παρα-κολύμβησης Γιάννη Κωστάκη στη DSA

Τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021 είχαμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας έναν σπουδαίο άνθρωπο και συνάμα έναν από τους κορυφαίους αθλητές στο άθλημα της παρα-κολύμβησης, τον Γιάννη Κωστάκη. Έχοντας κατακτήσει πολλά μετάλλια αλλά και παγκόσμια και ευρωπαϊκά ρεκόρ σε όλες τις παγκόσμιες αλλά και παρα-ολυμπιακές διοργανώσεις, στις οποίες συμμετέχει ανελλιπώς από το 1998, ο αθλητής μάς έδωσε «δυνατά» μηνύματα για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τη ζωή, ακόμα και όταν οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι «αν δεν ήμουν κολυμβητής, πάλι αθλητής της κολύμβησης θα ήθελα να είμαι, αφού η μεγάλη μου αγάπη είναι αυτό το άθλημα. Εγώ ερωτεύτηκα το νερό από μωρό, γιατί πρώτα κολύμπησα στη θάλασσα και μετά περπάτησα… Στο νερό αισθάνομαι ελευθερία, κινούμαι, κολυμπώ, κάνω το άθλημα που αγαπώ από μικρός. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτό, γιατί είναι πια τρόπος ζωής».

Επίσης, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) στην Ελλάδα στο τομέα της προσβασιμότητας αλλά και τους στόχους που πρέπει να βάζουμε στη ζωή μας και την προσπάθεια που θα πρέπει να καταβάλουμε, για να τους επιτύχουμε. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις συμμετοχές του στους πρόσφατους παραολυμπιακούς αγώνες του «Τόκιο 2020», που έγιναν χωρίς φιλάθλους (λόγω covid 19) αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, οι οποίοι είχαν έναν ιδιαίτερο και συναισθηματικό χαρακτήρα. Ο κορυφαίος αθλητής απάντησε με απίστευτη προθυμία σε όλες τις ερωτήσεις των μαθητών μας από το Δημοτικό έως τη 11η τάξη. Ολοκληρώσαμε την εκδήλωση, προσφέροντας αναμνηστικά δώρα και απαθανατίζοντας τις στιγμές με τον φωτογραφικό μας φακό.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ