Επίσκεψη των Σχολείων της Αιτωλοακαρνανίας στο πρόγραμμα Βιώνω τις Ολυμπιακές Αξίες στην Αρχαία Ολυμπία

,

Συνεχίστηκε στις εγκαταστάσεις της ΕΟΕ και ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία το πρόγραμμα ”ΒΙΩΝΩ ΤΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΞΙΕΣ” .

Το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί μία συνδιοργάνωση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΑ), της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ) και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝΟΑ).

Την ευθύνη, το περιεχόμενο, την καθοδήγηση και την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος έχει η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία.

Σειρά είχαν τα σχολεία απο την Αιτωλοακαρνανία να επισκεφτούν την Αρχαία Ολυμπία από τις 14 έως τις 16 Μαρτίου 2024.

Μαθητές και μαθήτριες των Σχολείων του 1ου Μεσολογγίου, του Καλλιτεχνικού γυμνασίου Μεσολογγίου, του 1ου Γυμνασίου Αγρινίου και του Γυμνασίου Αγίου Κωσταντίνου, είχαν αυτή την μεγάλη ευκαιρία γνωρίζοντας και συζητώντας απο κοντά με τον  Ολυμπιονίκη μας στο επί κοντώ, Κώστα Φιλιππίδη. 

Ο Ολυμπιονίκης μας, αφού παρουσίασε το άθλημά του, μοιράστηκε με τους μαθητές και τις μαθήτριες τα συναισθήματα και τις εμπειρίες που βίωσε κατά τη διάρκεια της σπουδαίας αθλητικής του πορείας! Αμέσως μετά, οι ερωτήσεις από το ακροατήριο ήταν η αφορμή να πραγματοποιηθεί ένας υψηλού επιπέδου διάλογος όπου οι νέοι και οι νέοι συνειδητοποίησαν την σπουδαιότητα των Ολυμπιακών αξιών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην συνεχή προσπάθεια για την βελτίωση του εαυτού μας, είτε πνευματικά είτε σωματικά, αλλά και στην δημιουργία μιας στάσης ζωής όπου οι στόχοι μας είναι εφικτοί όταν οι προσπάθειές μας στηρίζονται στην πίστη και τον προγραμματισμό. Οι μαθητές και μαθήτριες ενθουσιάστηκαν με τη συνάντηση και έγραψαν σπουδαία κείμενα για το περιεχόμενό της στις παρουσιάσεις που έκαναν την τελευταία ημέρα του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Εκτός από τις επισκέψεις στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, συμμετείχαν σε πολλές αθλητικές δραστηριότητες, αλλά και σε βιωματικά εργαστήρια εκπαίδευσης σχεδιασμένα από την εκπαιδευτική ομάδα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας που παρακινούν.

Σύμφωνα με το πλαίσιο των δεξιοτήτων του 21ου αιώνα, ο κύριος στόχος του προγράμματος είναι η συνεργασία ανάμεσα στους μαθητές και μαθήτριες διαφορετικών σχολείων, η αναμεταξύ τους συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, η εξαγωγή συμπερασμάτων αλλά και προτάσεων για διάφορες θεματικές που αφορούν τον αθλητισμό αλλά και την κοινωνία.

Μέσα από το πρόγραμμα «Βιώνω τις Ολυμπιακές αξίες» συνεχίζουμε να εμπνέουμε τη νεολαία της χώρας μας να ζει καθημερινά σύμφωνα με τις Ολυμπιακές Αξίες, αφού σκοπός κάθε ανθρώπου είναι η κοινωνική πρόοδος μέσα από τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας, που επιτυγχάνεται με τη θετική στάση ζωής όλων μας.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ