Ελληνογερμανική συνάντηση γνωριμίας εταίρων 05-07 Φεβρουαρίου 2021

Ξεκίνησε την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021, το  3ήμερο διαδικτυακό σεμινάριο συνάντησης των εταίρων στο πλαίσιο του προγράμματος των Ελληνογερμανικών ανταλλαγών στον τομέα του αθλητισμού, που πραγματοποιεί η ΕΘΝ.Ο.Α.  σε συνεργασία με την DEUTSCHE SPORTJUGEND.

Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη και 50 σωματεία από όλη την Ελλάδα και τη Γερμανία ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο του προγράμματος, συζήτησαν τις ιδιαιτερότητες της εποχής που βιώνουν τα παιδιά και των δυο χωρών και τις επιπτώσεις του Covid 19, στις δύο χώρες, αντάλλαξαν απόψεις για τους συλλόγους τους, παρουσιάστηκαν από τους συλλόγους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης Δύναμη Λάρισας 07 – TuSDamm και της κωπηλασίας Αθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας- Turngemende in Berlin 1848,  παραδείγματα καλής πρακτικής για τις ανταλλαγές που πραγματοποίησαν το καλοκαίρι του 2020.

Και τέλος, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση πάνω το ευαίσθητο θέμα της πρόληψης της σεξουαλικής βίας στον αθλητισμό.

Αναλύθηκαν επίσης,  οι συνθήκες και οι όροι της χρηματοδότησης των συλλόγων, διαδικαστικά θέματα, προτάσεις για η διαμονή και τις δραστηριότητες των ομάδων κλπ.

Αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες προσεχώς για την νέα διαδικασία των αιτήσεων με την έναρξη λειτουργίας του Ελληνογερμανικού ιδρύματος Νεολαίας στην Ελλάδα ώστε να  ενημερωθούν άμεσα όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Ελπίζουμε ότι θα βρούμε σύντομα τις ισορροπίες μας ως κοινωνία και ότι θα μπορέσουν να υλοποιηθούν οι δράσεις μεταξύ των συλλόγων.

«Επιδοτήθηκε από το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα νεολαίας» 

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ