ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΗΜΕΡΑ

,

Η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ολυμπιακής Ημέρας, διοργάνωσαν πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής για μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου που φοιτούν σε σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, με τίτλο «ΑΘΛΟΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΣ» – Η Τέχνη εξυμνεί τον αθλητισμό και ο Αθλητισμός εμπνέει την τέχνη.

Πρόκειται για διαγωνισμό Καλών Πρακτικών που έχει ως πυρήνα τις πανανθρώπινες αξίες μέσα από τις αρχές και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού και του αθλητικού πνεύματος. 

Ανά τους αιώνες, το αγωνιστικό πνεύμα αποτέλεσε κύρια πηγή έμπνευσης τόσο της Ελληνικής όσο και της διεθνούς τέχνης, αφού η ομορφιά του αθλητισμού ενέπνευσε ποιητές, γλύπτες, λογοτέχνες, μουσικούς.

Λαμπρότερο παράδειγμα όλων, αποτελεί η Ζωφόρος του Παρθενώνα που συνέλαβε ο Φειδίας για να απεικονίσει την πομπή των Παναθηναίων αγώνων.

Ο αθλητισμός και η τέχνη αλληλοεμπνέονται. Οι καλλιτεχνικές αξίες εξευγενίζουν τον αθλητισμό και ενισχύουν την πολιτιστική του υπόσταση αλλά και η καλλιτεχνική ευαισθησία αφυπνίζεται από την ομορφιά της κίνησης. Η αλληλεπίδραση αυτή προσδίδει μεγαλείο στον αθλητισμό και την αγωνιστική και εμπλουτίζει τις τέχνες.

Η φετινή Ολυμπιακή Ημέρα είναι αφιερωμένη στη σωματική άσκηση μέσα από το σύνθημα “Let’s Move!”

Μικροί και μεγάλοι στέλνουν το δικό τους μήνυμα για τη δραστηριοποίηση, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να αφιερώσουν καθημερινά λίγο από τον χρόνο τους στη σωματική δραστηριότητα και να νιώσουν το ψυχικό και σωματικό όφελος ενός ενεργού τρόπου ζωής.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ