Διαδικτυακή κλήρωση για την συμμετοχή των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα | «Η Ολυμπιακή εβδομάδα στο δρόμο για το Παρίσι 2024»

,

Διαδικτυακή κλήρωση για την συμμετοχή των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα | «Η Ολυμπιακή εβδομάδα στο δρόμο για το Παρίσι 2024»

Τη διαδικτυακή κλήρωση για την συμμετοχή των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 22-26 Απριλίου 2024, χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Γιώργος Αλικάκος, ο οποίος συνεχάρη όλους τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά που με το πρόγραμμα της Ολυμπιακής εβδομάδας και τις δράσεις φέρνουν πιο κοντά τους μαθητές στην Ολυμπιακή Παιδεία και στις Ολυμπιακές αξίες που πρέπει να γίνουν τρόπος ζωής για όλους μας.

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Γιώργος Αλικάκος, συντόνισε την κλήρωση μαζί με την κα Maria Bogner, διευθύντρια του Ολυμπιακού Κέντρου Σπουδών στη Λοζάνη και τον Καθηγητή του Παν/μιου Πελοποννήσου, Κοσμήτορα της ΔΟΑ και μέλος του ΔΣ της ΕΘΝΟΑ κ. Κώστα Γεωργιάδη.

Η κλήρωση ανέδειξε 13 σχολεία, ένα από κάθε μία Περιφερειακή Διεύθυνση της Ελλάδας, 1 Σχολείο από την Κύπρο και 2 Σχολεία από την Ομογένεια (1 από Ευρώπη και 1 από Αφρική). Τα σχολεία που κληρώθηκαν θα φιλοξενηθούν στην Αρχαία Ολυμπία από τις 31 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου 2024 και είναι τα παρακάτω:

✅ 12ο ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

✅ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

✅ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΩ ΚΩΜΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

✅ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΣΙΚΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

✅ 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΒΟΛΟΥ

✅ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ‘ΜΑΡΚΙΔΕΙΟ”

✅ 2ο ΔΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

✅ 2ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ

✅ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΒΙΔΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

✅ 17ο Δ. Σ. ΝΙΚΑΙΑΣ

✅ ΔΗΜΟΤΙΚΟ – ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

✅ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΑΜΑΡΙΩΝΑ ΝΑΞΟΥ

✅ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΗΤΕΙΑΣ

✅ Β΄ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΪΜΑΚΛΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

✅ 5ο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΟΝΑΧΟΥ

✅ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΟΥΜΠΟΥΜΠΑΣΙ Λ.Δ.ΚΟΝΓΚΟ

H 4η Ολυμπιακή εβδομάδα πραγματοποιήθηκε απο τις 22 έως και τις 26 Απριλίου 2024.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ