5η Ημέρα Ολυμπιακής εβδομάδας στα Σχολεία 2024!

,

H 5η ημέρα του προγράμματος Ολυμπιακής Παιδείας, «Η Ολυμπιακή εβδομάδα στο δρόμο για το Παρίσι 2024» ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης και την υπέροχη παρουσίαση για τις Ολυμπιακές αξίες και την Αθλητική ακεραιότητα που ευαισθητοποίησε τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Ο κύριος Νικόλαος Ρήγας, υπεύθυνος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης παρουσίασε μέσα από το Ολυμπιακό Μουσείο, τον θεσμό της λαμπαδηδρομίας, τις δάδες των Ολυμπιακών Αγώνων και τα πλούσια εκθέματα που κοσμούν το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, τα οποία είναι συνδεδεμένα με σπουδαία γεγονότα και προσωπικότητες του αθλητισμού.

Στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ολυμπιονίκης της υδατοσφαίρισης και Πρόεδρος της Εθνικής Πλατφόρμας Ακεραιότητας κύριος Γιώργος Μαυρωτάς, μίλησε εμπνέοντας τους μαθητές/τριες για τις αξίες και τα οφέλη του αθλητισμού, την αθλητική ακεραιότητα και την έντιμη συμπεριφορά παρακινώντας τους να προσπαθούν να ζουν καθημερινά σύμφωνα με αυτές τις αξίες.

Ακολούθησε η διαδικτυακή συνάντηση με τον πρωταθλητή της ποδηλασίας Γιώργο Μπούγλα, ο οποίος μίλησε για το άθλημα της ποδηλασίας και μοιράστηκε με τους μαθητέ/τριες τα μυστικά του υπέροχου αθλήματος του το οποίο λάτρεψαν όλα τα Σχολεία.

Τα Σχολεία μας ευχαρίστησαν για την υπέροχη εβδομάδα που πέρασαν και τις γνώσεις που αποκόμισαν και ευχήθηκαν με πολύ δυνατές κραυγές, καλή επιτυχία στους αθλητές και τις αθλήτριες μας στο Παρίσι 2024.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ